Til forsiden

Guldborgland Bådelaug       -       lagunen i Guldborgsund


 
Forsiden
Oversigt
Nyheder
Kalender
Bestyrelsen
Vedtægter
Indmeldelse
Juniorer
Kajakker
Seniorer
Havnen
Links
Interne sider
Medlemsliste

 
Brevkasse 2005

2001

2002 2003 2004 2005 2006 2010 Skriv

Indlæg

Svar

Arkitektens hjertebrød
25. september 2005
     Her er opskriften på en god ret, som en af vore supergaster har frembragt til os på vores sidste onsdagskapsejladsaften i år.

M.v.h. Lars

Opskrift på Arkitektens hjertebrød
Forret til 4 personer.

Ingredienser

  • 1 stor fersk hanekylling ca. 1600 g
  • 4 æg
  • 4 store stykker toast
  • 150 g.sømør
  • 1 rå rødbede
  • ½ glas syltede græskar ca. 250g
  • 1 ts. karry
  • 1 ts. paprika
  • 1 ts. salt
  • 1 ts. peber
  • 1 brev ingefær
  • 1 salathoved
  • ¼ l piskefløde

Fremgangsmåde

  • Hanekyllingen udbenes og skindet skæres fra.
  • Ben og skind kommes i en gryde med lidt smør, krydres lidt med salt og peber og brunes til det er gyldent.
  • Herefter tilsættes 1 liter vand og lad det koge op og skru ned på et lavt blus, hvor det skal småkoge indtil der er ca. 1 dl kraftig fond tilbage.
  • Kødet fra hanekyllingen skæres i småstykker ca. pomfritstørrelse.
  • Panden opvarmes med 80-100 g smør. Når smørret bruser tilsættes krydderierne og kødet.
  • Kødet brunes indtil kødet er gyldent og mørt.
  • Nu tilsættes den fond der er lavet på benene og skindet samt ¼ l piskefløde.
  • Retten koges nu ind til den er cremet.
  • Toastbrødet påsmøres skrabet smør og et tyndt lag ingefær drysses på inden brødet brunes i ovnen. Det anbefales at være varsom med ingefæren da den er meget gennemtrængende i smag.
  • Salaten skæres ud i strimler eller man kan vælge at lægge hele salatblade på brødet efter behag.
  • På en anden pande steges 4 spejlæg, samtidig med at kødet brunes.

Servering

  • Retten portionsanrettes som følgende:
  • Det ristede brød maskeres med salat derpå stegte kyllingestykker og ovenpå afsluttes med et spejlæg. 
  • På hver side af retten lægges henholdsvis fintsnittede græskar og revne rødbeder ca. 1-2 spiseskefuld af hver.

Navnet "Arkitektens hjertebrød" kommer af, at min kokke lærer fik hjertebanken da han smagte retten.

God appetit
John Arildsen

 
Dansk Leisure-klub
13. august 2005
Hej Sejler…!!!
Har du en Leisure…???
Så er vi nogle stykker, der godt kunne tænke os at høre fra dig..!!
Vi ville gerne lave en dansk Leisure-klub, hvor vi kan udveksle oplevelser og erfaringer.
Klubben er endnu ikke en realitet i Danmark, så derfor ville vi være glade for din støtte.
Først og fremmest ønsker vi at skabe kontakt mellem Leisure-ejere i Danmark, så derfor:
Send en mail til:
flaske@post.cybercity.dk
Fortæl evt. lidt om din Leisure – f.eks. størrelse og hvor længe du har haft den og måske især, hvor du har den liggende.
Du vil efterfølgende modtage en lille mail med information om arbejdet for at oprette en Leisureklub i Danmark.
Med venlig hilsen og på genhør..!!

Britt Vangsbæk 
(Stifter af DLK - Dansk Leisure-klub)
Leisure 17’-ejer
BSS (Brøndby Strand Sejlklub)
København

 
Kraftoverføring på Volvo Penta
11. marts 2005
Jeg har lavet en lille artikel vedr. fejl på Volvo Penta 2001+2+3 kraftoverføring, som kan ses på min hjemmeside hvis det skulle have interesse for jeres medlemmer.

Med venlig hilsen Ole

Ole Larsen
Rørdalsvej 106
9220 Aalborg Ø
9813 8853
autoole@olesautoservice.dk
www.olesautoservice.dk

 

 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen