Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

  
Før den ekstraordinære generalforsamling
Formandens side 15.3.01.
Bestyrelsens bestræbelser
     Efter suspendering af Guldborgland Bådelaugs ordinære generalforsamling den 8. marts i vort klubhus, vil jeg her, på bestyrelsens vegne, redegøre for hvorledes vi som ansvarlig bestyrelse ser den kommende ekstraordinære generalforsamling og fremtiden for bådelauget.
     Det er med stor beklagelse, at det skulle gå så galt som det gik på generalforsamlingen, idet den siddende bestyrelse hele tiden har arbejdet på at nedbryde det skel, der tidligere - i perioder - har været mellem forskellige grupper i foreningen, samt naturligvis at køre foreningen på økonomisk forsvarlig måde.
     Derfor opfordrede jeg alle til at få talt tingene igennem, inden vi mødes igen. Det at få talt ud er netop også, hvad vi i bestyrelsen har gjort, internt og med forskellige grupper og meninger.

Forhandlinger
     Som det fremgår af Jørgen Petersens oplæg, var meningerne ikke så meget forskellige, som det umiddelbart kom til udtryk, ja faktisk langt derhenad var det kun nuancer, som desværre på grund af en dårlig stemning, og manglende indsigt i bådelaugets vedtægter fra enkeltes side, blev udtrykt langt stærkere end der var grund til.
     Efter samtaler med repræsentanter for de medlemmer som gav udtryk for de største uenigheder, har bestyrelsen foretaget forskellige ændringer i budgetforslaget, bl. a. de efterlyste forenklinger i form af færre takster/afgifter, hvilket betyder uændrede takster på vinterhavneplads og i laden, og samtidig gælder pladslejen for 12 måneder, hvorfor der altså ikke bliver tale om særlig betaling for at ligge i vandet om vinteren.

Ændret budgetforslag
     Men pengene som lå i forslaget skal naturligvis stadig bruges, og vi har som forening behov for at opbygge en passende reservefond, både til almindelig vedligeholdelse, men også i fald der igen skulle komme isvintre, som vi jo alle ved, kan fjerne en bro eller dele deraf på ingen tid.
     Derfor er budgetforslaget ændret, således at der ikke vil være et budgetteret underskud, som lå i det forrige budgetforslag. Til gengæld er forslaget mere overskueligt og afstemt med medlemmernes ønsker. Det skulle således være mere entydigt at forholde sig til.

Bestyrelsens ansvar
     Når dette er sagt skal jeg også gøre helt klart at det ikke er muligt for den siddende bestyrelse, at acceptere endnu en forkastelse af vort budget.
     Jeg skal også gøre opmærksom på, at årsagen til at bestyrelsen denne gang undlod at gå af, skal ses med baggrund i det igangværende byggeri som alt andet lige ville blive forsinket heraf, med den følge at visse af vore tilskud ville blive sat overstyr, idet nogle stramme tidsfrister for færdiggørelse, rapportering m v. står foran os.
     Det er således udelukkende bestyrelsens ansvarlighed overfor medlemmerne, vores bankforbindelse og de ganske mange penge, som har været udslagsgivende i dette tilfælde.
     Det hører også med i billedet, at når vi bevæger os rundt i låne/tilskudsmidler, så forholder det sig sådan, at ingen tilskuds- eller långivere, vil investere i noget som er forudbestemt/budgetteret til at give underskud.

Mulighed for budgetrokeringer
     Der er naturligvis mulighed for at tale/forhandle om rokering af beløb og mulige besparelser m. m., såfremt dette ikke fører til underskud på regnskabet.
     Bestyrelsen er naturligvis også indstillet på at imødekomme fremsendte ønsker om vedtægtsændringer i det omfang vi finder det rigtigt og til gavn for foreningen.

Oversigt
  1. Bestyrelsens bestræbelser
  2. Forhandlinger
  3. Ændret budgetforslag
  4. Bestyrelsens ansvar
  5. Budgetrokeringer
  6. Levedygtige aktiviteter
  7. Spørg rette vedkommende
  8. Saglighed i højsædet
 

 

Levedygtige aktiviteter
     Bestyrelsen er enig med dem som siger, at der har været meget aktivitet i de senere år. Men det har der været fordi tiden, mulighederne og ikke mindst pengene udefra, har været til rådighed. Det ville ikke have været rigtigt at sige nej til disse muligheder.
     Det har jo vist sig indtil flere gange, at det har været en god idé at sætte noget i gang, at investere i fremtiden.
     Et godt eksempel er Café Lagunen, hvor der var en del tvivl og modstand imod projektet. Ja, der var endog dem der mente at det var helt forrykt. Men det har heldigvis vist sig, at være en udmærket idé, både socialt, turistmæssigt og økonomisk.
     Det er også godt at være forsigtig, og det er der megen forståelse for, men giv os altid muligheden for at fremlægge og afprøve vore ideer, som da oftest har vist sig levedygtige. Skaber vi gode forhold, kommer der også det nødvendige publikum og dermed penge i bådelaugets kasse.
     Fuldstændig som landmanden, der ved, at hvis han ikke sår, så kan han heller ikke høste.

Spørg rette vedkommende
     Når vi er ved emnet penge, så kan det være svært at følge med i den måde, som Told & Skat i dag kræver regnskab aflagt på. Pas på ikke at komme til at blande det der hedder driftsregnskab sammen med vort byggeri. De to sider har ikke direkte noget med hinanden at gøre.
     Derfor er det også sådan, at når vi skal have flere penge ind, er det altså ikke fordi vi har "forbygget" os. Jørgen Bojesen kan forklare det nærmere, ved regnskabsaflæggelsen. Det er aldrig dumt at spørge, men derimod at lade være at spørge, og i stedet danne rygter.
     Mere generelt vil jeg opfordre til at hvis man er i tvivl om byggeri, broer eller andre forhold i foreningen, så spørg de involverede parter, altså bestyrelsens medlemmer. Det er sagt tidligere, og jeg gentager det gerne.
     I øvrigt er vore telefonnumre tilgængelige i bladet og på hjemmesiden, så ring hvis I mangler oplysning. I er altid velkomne.

Saglighed i højsædet
     Jeg vil sluttelig opfordre medlemmerne til at være bedre orienteret om f.eks. vore vedtægter, idet det ikke er muligt at forhandle - kommunikere, på ordentlig vis, omkring en sag hvori den ene part ikke har søgt tilstrækkelig indsigt.
     Jeg skal her gøre opmærksom på at vedtægterne, som sidst blev revideret på mange punkter i 1999, er blevet sendt ud til samtlige medlemmer dengang og efterfølgende til nye medlemmer. Dette skal ikke opfattes som opfordring til en ny "krig" om vedtægterne, men blot til lidt saglighed.
     Jeg vil opfordre til, at den ekstraordinære generalforsamling må blive holdt i en god og fordragelig ånd, uden hensyn til hvilken slags båd man sejler i, for i sidste ende har vi jo alle den samme interesse - at sejle.
     Lad os kunne mødes i havnen, såvel som på vandet og kunne få en hyggelig snak.

Vel mødt
Jørgen Eriksen


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen