Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Formandens beretning
Ordinær generalforsamling den 23. marts 1999
Velkomst
     Velkommen til generalforsamling. Jeg kan se at mange har fulgt opfordringen til at møde op her i dag.
     Jeg synes også i år, jeg kan tillade mig at sige, at det forgangne år har været godt - men travlt.

Gæstesejlere
     Godt har det været økonomisk set, og det endda på trods af at vejret sidste sommer ikke var særligt sejlervenligt, havde vi alligevel flere gæstesejlere inde, end nogensinde før.
     Jeg føler mig ret sikker på at havnesamarbejdet i Destination Lollands regi, har en del af æren for dette resultat. Indenfor vort samarbejde blev der konstateret en total fremgang, hvor man i øvrigt i Danmark, havde en ikke ubetydelig tilbagegang, derfor har vi naturligvis også besluttet at forsætte i havnesamarbejdet, hvori der nu er 19 deltagende havne.

Medlemstallet
     Det har også været et godt år når vi ser på medlemstilgangen, hvor der er kommet ca. 10 nye medlemmer.

Forsinket søsætning
     Jeg vil kort gennemgå foreningens liv fra sidste generalforsamling - som sidste år var 24 Marts '98.
     Vores søsætning, som jo var det første aktive vi foretog os i fællesskab, var lidt usædvanlig på den måde, at der opstod konflikt på arbejdsmarkedet med strejke og mangel på brændstof, sådan at en del af søsætningen blev udsat, men i vandet kom vi jo alligevel.

Standerhejsningen flyttet
     Standerhejsning og for den sags skyld også standernedhalingen, bød på et vellykket brud med traditionerne, idet begge dele blev flyttet fra søndag middag til lørdag kl. 14,00. Jeg tror at disse to begivenheder har holdt flyttedag, for en længere periode.
     Det var uden overdrivelse et par meget muntre dage, hvor Guldborgmusikanterne skal have meget ros for deres indsats. Vi håber de kommer igen.

Havnefest med fyrværkeri
 
    På sidste års program var også en havnefest, endda med festfyrværkeri. Festen var utrolig velbesøgt, humøret var højt og endnu engang havde vi stor fornøjelse af Guldborgmusikanterne, som også her forstod at sætte liv i kludene.
     På den kulinariske side havde Niller stillet sig til rådighed, med sin ekspertise med grisestegen.

Afriggerfest
     Til afriggerfesten kunne vi for første gang stifte bekendtskab med vort nye havnefoged og værtspar fra Cafe Lagunen, og deres madkunst. De leverede en særdeles god og lækker menu, og det endda til en meget rimelig pris, så det tegner godt for fremtiden.

Café Lagunen
     Jeg håber og tror at Caféen vil blive til gavn og glæde for alle parter, idet vi nu får opfyldt vort ønske om et bemandet havnekontor og samtidig en alsidig forretning. Jeg vil opfordre alle til at tage godt imod Karina og Skipper og hjælpe dem med at befinde sig godt i deres nye rolle her på havnen.
     Jeg vil samtidig opfordre til tolerance fra begge sider, da det jo er nyt for os at der drives en forretning i så tæt forbindelse med foreningen. Det kræver tilvænning og omtanke fra begge sider.

Bankospil
     For slutte rækken af sidste sæsons arrangementer, som jo heldigvis bestod mest af succeser, må jeg desværre omtale den planlagte julefrokost med bankospil som andet end en succes, idet tilmeldingerne var for få til at gennemføre arrangementet, som derfor blev aflyst - men som det fremgår af den udsendte arrangementskalender for 99, så giver vi det en chance til.

Ekstraordinær indsats
     Inden jeg slutter omtalen af sidste år, for at se fremad, vil jeg her sige tak til alle som har ydet en ekstraordinær indsats for vores forening og havn, og husk på at det er deres indsats, den ekstraordinære, der har gjort sidste år til en succes for foreningen og alle de øvrige medlemmer.
     Uden disse menneskers arbejde, havde det ganske enkelt ikke været muligt, at få alting gjort. Det vil også i det kommende år være de medlemmer som gør en ekstra indsats, der gør det muligt for alle andre at bevare de faciliteter der er og vil blive oprettet.

Tordenskjolds soldater
     Ser vi fremad på dette år, og hvad der allerede er sket, får vi igen øje på Tordenskjolds Soldater, som nu er i gang med at ramme nye pæle, til erstatning for alle dem som pæleormene desværre har ødelagt for os.
     De er også i gang med at færdiggøre Havnekontoret og Caféen hvor der jo skal være reception den 1. maj kl. 14.00. Jeg håber at mange vil møde op og hilse på.

Pæleorm
     Som allerede nævnt har pæleormene vist stor interesse for vore havn. De har for nuværende ødelagt alle de fortøjningspæle i den nye havn, som ikke er trykimprægneret.
     Det har medført nødvendigheden af at handle hurtigt, derfor har vi købt og fået leveret 30 nye såkaldt havnetrykimprægnerede pæle, som ifølge eksperterne på Statens Skadedyrs Laboratorium skulle været sikret mod at blive ædt af pæleorm.

Indhold
  1. Velkomst
  2. Gæstesejlere
  3. Medlemstallet
  4. Forsinket søsætning
  5. Standerhejsningen flyttet
  6. Havnefest med fyrværkeri
  7. Afriggerfest
  8. Café Lagunen
  9. Bankospil
  10. Ekstraordinær indsats
  11. Tordenskjolds soldater
  12. Pæleorm
  13. Guldgravning
  14. Pligtarbejdet skal spredes
  15. Jubilæum
  16. L23 DM
  17. Hektisk bestyrelse
  18. Klubfølelse

 

Guldgravning
     Da vi desværre nok må forudse at vores gamle havn vil blive, og allerede er angrebet, ved vi at det kan blive en dyr affære. Derfor har jeg spurgt og fået tilsagn fra to medlemmer som er meget kompetente, og "skriftkloge" til at yde en ekstra indsats, med at finde og ansøge så mange fonde som muligt, om tilskud til at genopbygge havnen, efterhånden som pæleormene gnaver sig frem.
     Vi sætter vores lid til at Niels Christensen og Jørgen Winckler, vil blive skaffedyr ud over alle grænser. Det er et stort arbejde de nu begynder på, jeg tror derfor at hvis nogen ligger inde med viden om fonde eller andet som kunne tænkes at ville yde et bidrag, så vil Niels og Jørgen være glade for at få et tip.
     Jeg håber for os alle sammen at de vil få meget succes med deres arbejde, og tak fordi I vil påtage jer dette ekstra job.

Pligtarbejdet skal spredes
     Også indsatsen med arbejdet på havnen, ønsker vi at effektivisere. Tanken er at en større del af pligtarbejdet, kan fordeles ud over året.
     Der vil stadig være arbejdsweekender, men så meget som muligt, bør nok lægges på andre tidspunkter. Dette vil forudsætte en eller anden form for hjælp fra en eller flere, som ved hvordan havnen er skruet sammen.


Indsatsen skal effektiviseres

Jubilæum
     Det var lidt om de praktiske tiltag, men der er heldigvis også en mere munter side ved den kommende sommer. Det er jubilæumsår i år. Guldborgland Bådelaug fylder 25 år.
     Som allerede annonceret i Lagune Nyt, vil der blive arrangeret en jubilæumshavnefest den 5. juni, grundlovsdagen. Jeg håber at vejret vil være med os, og at mange vil være med til at festliggøre dagen.

L23 DM
     Vi får i år også et danmarksmesterskab til at foregå her i Guldborg, det er L 23 Klubben som har fundet stedet egnet til deres arrangement, som afholdes i samarbejde med vores naboklub, Vikingen, i Nykøbing F. Vi håber også her at mange vil komme og se på.
     Der vil blive mulighed for at komme helt ud til banerne og se på, idet Jørgen Bojesen har stillet sig til rådighed med den store motorbåd.

Hektisk bestyrelse
     På bestyrelsens vegne vil jeg gerne have lov at sige, at det har været et endog meget travlt år, hvor det ganske mange gange er sket at vi har brugt kostbar arbejdstid foruden fritid, og at det kommende ser lige så hektisk ud, det kan man konstatere ved at se på programmet for indeværende sæson.

Klubfølelse
     Til sidst en opfordring. Emnet er klubfølelse, sammenhold, kammeratskab og hjælpsomhed. Dette er altsammen emner som vi hver især forholder os til, men hvordan?
     Er det hjælpsomhed at sidde og se på en båd kommer i havn, og tydeligvis ikke er særlig vant til det, uden at rejse sig for at hjælpe dem ind på plads?
     Er det godt kammeratskab, at lade nogle få arbejde en vis del ud af bukserne, for at forholdene skal være bedst mulig for alle, og ikke selv melde sig som hjælper, men blot være utilfreds hvis ens egen plads ikke er i orden?
     Er det klubfølelse at gå forbi en regnfyldt ledsagerjolle uden at tømme den for vand, og bare regne med at det kan bestyrelsen da gøre?
     Lad os hjælpes ad med at gøre året 1999 til det år, hvor sammenhold, klubfølelse og godt kammeratskab, har en meget høj prioritet.

Jørgen Eriksen
formand


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen