Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Formandens beretning for 2000
Ordinær generalforsamling, den 8. marts 2001
Stor aktivitet i 2000
     Velkommen til generalforsamling.
     År 2000 har været et år, der som de tidligere år har været præget af stor aktivitet. Det meste af året har på en eller anden måde været præget af det byggeri, som nu er nærmere sin afslutning end nogensinde før. Vi kan se, hvad det kommer til at ligne og det ser jo flot ud, men det kommer jeg tilbage til.

Gæstesejlere
     Ser jeg tilbage ligger rækkefølgen af de faste foreteelser jo temmelig fast.
     En fin og fornøjelig dag havde vi ved vores standerhejsning.
     Et år med forholdsvis uvenligt sejlervejr, hvilket de fleste steder i Danmark har betydet nogen tilbagegang hvad gæstesejlere angår.
     Her i Guldborg Havn har vi dog kunnet konstatere en lille fremgang, i forhold til år 1999, bl.a. fordi  vi fik Farvandsvæsenet til at have base her et stykke tid, samt den faktor at der har været et par større både som har ligget en del her i havnen, uden for sæsonen.
     Men alt i alt har vi holdt budgettet, godt og vel.

En kølig og blæsende sæson
     Det mindre gode vejr har selvfølgelig også betydet at vi her i havnen, for de flestes vedkommende, har fået sejlet mindre end vi kunne have ønsket, men vejret må vi jo bøje os for.
     Det at vi ikke har sejlet så meget, betyder naturligvis ikke at vi som medlemmer af foreningen har haft en dårligere sæson , kun at vi har brugt tiden på en anden måde, og det har betydet at man har haft mulighed for at dyrke kammeratskabet, her i havnen.

Café Lagunen
     Café Lagunen har også i det forgangne år, vist sig fra den gode side. Med de nye og bedre forhold, har det vist sig at være et godt aktiv, både som mødested, madsted og sandelig også økonomisk.
     Den nye kontrakt, der sidste år blev indgået, har sammen med en fordobling af omsætningen medført en betydelig indtægt til foreningen som det i øvrigt fremgår af regnskabet.

Besøg af Falckfolk
     Også andre har fundet vores havn og omgivelser attraktive, idet en stor flok Falckfolk fra Lolland-Falster og Sydsjælland fik lov til at holde firmaudflugt hertil, med musik og opstillet telt.
     Det blev de så glade for at de med det samme spurgte om lov til at gentage succesen igen i år, hvilket de naturligvis har fået lov til.
     Igen et udtryk for at når man skaber gode forhold, kommer der også brugere til dem. I dette tilfælde ekstra gæster i havnen, ekstra omsætning i omgivelserne som igen kommer tilbage til foreningen i form af forpagtningsafgift.

Medlemstal
     Medlemslisten har haft en lille fremgang, men det begrænser sig jo efterhånden som vi løber tør for pladser.

Festlige arrangementer
     Standerstrygningen har fundet sin nye form og har siden omlægningen været godt besøgt.
     Desuden siger "Rygters Bureau" og visse billeder, at afriggerfesten er et lystigt foretagende, med masser af go og luftguitar.
     Den nye tradition, med bankospil lige efter nytår, ser ud til at være kommet for at blive. Der var vist "næsten ingen" der måtte gå præmieløse hjem, fordi Erik havde samlet så utroligt med sponsorpræmier.

Hjemmesiden
     Foreningen har i det forløbne år fået sin egen hjemmeside på internettet. Niels Christensen er webmaster, altså den der fremstiller og vedligeholder hjemmesiden.
     Jeg vil gerne sige at der kunne ikke være valgt en bedre mand til det job. Niels har gjort det utroligt professionelt og det er ingen hemmelighed at vi bliver misundt af mange, både foreninger, men sandelig også firmaer.
     Der kan konstateres meget høje besøgstal på siden. En stor tak til Niels.

Dødsfald
     Ser vi et øjeblik væk fra den muntre og glade side, så har vi desværre mistet 2 af vore medlemmer i det forløbne år. Det drejer sig om vor mangeårige formand K.O. Nielsen, som afgik ved døden i begyndelsen af indeværende år efter længere tids sygdom. K.O. var altid på forkant med udviklingen i klubben, som han på den måde var med til at præge i en årrække, og uden ham var vi ikke nået til det stadie, vi er i dag.
     Også Åge Dyhr Nielsen har vi mistet. Åge som netop havde fået opfyldt et mangeårigt ønske, om en båd, som han heldigvis fik sejlet mange gode ture i, inden han døde i en af årets allersidste dage.
     Lad os mindes dem ved et øjebliks stilhed.

Ny toiletbygning
     Byggeriet lovede jeg at komme tilbage til.
     Der er i løbet af året udsendt 2 redegørelser eller orienteringer fra bestyrelsen, hvor vi har givet de oplysninger om nybyggeriet, som har været mulige at give.
     Jeg er klar over, at mange gerne ville vide mere om dette projekt, og det viser jo også kun interesse for sagen.
     Alle har dog kunnet følge med ved selvsyn, her på havnen, eller på vores hjemmeside, har man kunne se byggeriet skride fremad.

Kompliceret orientering
     Det kan måske være svært at forstå, men at lave byggeri med hjælp fra forskellige puljeordninger er ikke nemt.
     Der er hele tiden nye krav at leve op til. Der skal rapporteres og del-rapporteres. Der skal fremsendes budgetopfølgninger, som derefter skal godkendes af styrelser og lignende.
     Der er forskellige krav og frister fra de forskellige bidragydere, der skal søges om tilpasning, og udsættelser af tidsfrister m.m. Hvis ikke disse frister hele tiden holdes ajour, risikerer man at miste et eller andet beløb.
     Dette er blot nogle eksempler på de vanskeligheder der findes, og det er også disse forhold der har gjort det svært, at holde medlemmerne ajour med enkeltheder. Hvis nogen skulle tvivle på dette udsagn burde de have lov til at udfylde de næste formularer til eksempelvis EU.

Finansiering af byggeriet
      Vort totalbudget ser i øjeblikket sådan ud, at det igangværende byggeri vil overholde budgettet.
Det betyder at der umiddelbart er penge tilbage, når toilet- og badehus er færdigt, og det giver så mulighed for en tidsbegrænset indsats på en udvidelse til vort klubhus, hvilket der er indsendt ansøgning om tilskud til hos bl.a. EU.

 
Problemer undervejs

     Jeg vil også gerne her på bestyrelsens vegne, bruge et øjeblik på at fremføre et problem. Et problem som absolut fortjener generalforsamlingens bevågenhed.
 
"Fremtidsfoto" fra havnen, som viser hvordan en tilbygning til klubhuset kunne se ud, hvis den skulle ligne vores toilet- og badehus. Modelfoto: Jørgen Eriksen
 
Opgaver i sæson 2001
     Ser vi fremad mod den kommende sæson, ja så har vi vel altid et håb og en tro på at det bliver en god lang og solrig periode, med masser af tid til selv at sejle som så igen giver plads til mange gode gæstesejlere.
     Men vi står også her med udgifter foran os. Udgifter til grej til uddybning, eller rettere til vedligeholdelse af vanddybden. Vi ved jo alle at den gamle havn sander til og skal holdes ved lige med vanddybde. Vi ved også at uddybningsfartøjer til opgaven vil koste 150 - 200.000 og at det slet ikke er sikkert at vi kan få en klaptilladelse, så derfor er dette grej en nødvendighed.
     Vi ved også at der er pæleorm i den gamle havn, og at det kræver en eller anden form for reparation.

Husk laugets formål
     Så dermed er vi fremme ved det der optager mange i aften, nemlig de kommende takster.
     Jeg vil slutte af med at nævne foreningens formålsparagraf, som jeg er overbevist om, at ikke alle kender. 

  • gennem idrætslige aktiviteter at øge interessen for og kendskabet til søsport.
  • at tilvejebringe de bedst mulige havne- og pladsfaciliteter for medlemmerne.
  • at afholde fællesture og sammenkomster for at styrke kammeratskabet
  • at fremme sejlerturismen i Guldborgområdet

     Alle disse formål mener jeg er indeholdt i det arbejde bestyrelsen har lagt for dagen i det forgangne år.
     Tak.


Jørgen Eriksen

Oversigt
  1. Stor aktivitet
  2. Gæstesejlere
  3. Køligt og blæsende
  4. Café Lagunen
  5. Falckbesøg
  6. Medlemstal
  7. Arrangementer
  8. Hjemmesiden
  9. Dødsfald
  10. Ny toiletbygning
  11. Kompliceret orientering
  12. Klubhusudvidelse?
  13. Opgaver i 2001
  14. Husk laugets formål

Farvandsvæsenets opmålings- fartøjer brugte Guldborg som base, hvilket var medvirkende til, at gæstesejler indtægterne udviste en lille stigning
Foto: Farvandsvæsenet
 

Sundsejladsen i september, køligt og meget frisk vind, symptomatisk for vejret i sæson 2000
Foto: Biørn Stubbæk
 

Fra genåbningen af Café Lagunen i de nye lokaler skærtorsdag den 20. april 2000 Foto: Jørgen Bojesen
 

Falckbåde ved forsyningsbroen et par dage midt i juni.
Foto: Thomas Skipper

 


Uforglemmelig luftguitarist

 

 

K.O. åbner sæsonen ved en standerhejsning i sin lange formandsperiode 1983-1993.
Ved kajen, som den første i vandet, hans Luna 28, "KIKA"
Foto: Jørgen Winckler

 


På papiret sept. 99


I spærhøjde december 2000
Foto: Jørgen Eriksen


I snevejr januar 2001
Foto: Thomas Skipper


Under tag februar 2001
Foto: Jørgen Bojesen

 

Den gamle havn sander til. Fra Storstrøms Amt har vi tilladelse til bortpumpning af "løst bundfældet materiale". Derfor har lauget indkøbt brugt pumpegrej, som Finn Jensen i øjeblikket bygger om fra el- til dieseldrift
Foto: Jørgen Bojesen

 


Glem ikke vores formål

 


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen