Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Servicebygning, spildevand og store sten
Orientering fra bestyrelsen 27.09.00
Bad- og toiletbygning klar til næste sæson
     I forbindelse med vore byggeplaner, havde vi som alle ved, håbet på at komme i betragtning hos Lokale- & Anlægsfonden i deres udlodning af midler til opførelse af klubhus/medborgerhus til i alt ca. kr. 4 mio.
     Tildelingen af midler faldt ikke ud til vores fordel, hvorfor vi i bestyrelsen nu arbejder videre med det tidligere projekt. Det betyder at toilet- og badebygning nu har højeste prioritet og dernæst står klubhusudvidelse for.
     Vi arbejder i øjeblikket på ''almindeligt" tilskud fra Lokale- & Anlægsfonden, samtidig med at nye forhandlinger om yderligere tilskud fra EU pågår, til supplering af det allerede tildelte.
     Planen er derfor nu at bad- og toiletbygning skal være klar til næste sæson, og resten i takt med, at der bliver klarhed omkring tilskuddene.
     Nu da bådene snart skal på land, tænk da på at der skal bygges på havnepladsen i vinter. Placer bådene længst muligt væk fra byggeriet.

Toiletspildevand - endnu en gang
     De bebudede nye regler om bådtoiletter og havnefaciliteter til tømning af samme, der skulle træde i kraft den 1. juli er udsat så vidt vides til nytår. Det betyder at vi i løbet af vinteren skal have fundet ud af hvordan og hvem der løser problemet, os eller kommunen eller måske i fællesskab.
     Da der for alle havnene vil være udgifter forbundet med etablering af disse anlæg, er der af samme årsag gennem foreningen Smålandshavet (havnesamarbejdet) kommet nye havnetakster for næste år med en regulering opad på kr. 10,- pr. båd/overnatning.

Sejlrute ryddet for sten
     Som mange vil vide har der været problemer med store sten i og ved renden syd for Nykøbing F. Et samarbejde mellem Nykøbing F. kommune, Danmarks Tursejlerforening og foreningen Smålandshavet, har gjort det muligt at få ryddet op, sådan at der nu er fjernet i alt 11 store sten, hvilket gør vandvejen fra Gedser til Nykøbing F. farbar for både med op til 2 meters dybgang.

Nærbillede af klippeblokke
     De sten, der blev fjernet fra kanten af sejlrenden i Guldborgsunds sydlige del liger stadig til beskuelse på kajen i Nykøbing F.

Flere gæstesejlere
     Dette har måske været medvirkende til at det, selvom sommervejret har svigtet en del i år, ser ud til at vi kommer rimeligt ud af sæsonen hvad angår gæsteanløb. Uden at det er fintalt endnu, tyder det på at området som sådan ligger tæt op ad sidste års antal gæstesejlere, og vejret taget i betragtning må det siges at være flot.

Med ønsket om en god sensommer og tilpas vind til alle.
Jørgen Eriksen


Sådan var toiletbygningen placeret på den oprindelige tegning

 


Havnepengene stiger 10 kr. i "Smålandshavet"

 

Flere af dem bærer mærker af bly som et sikkert tegn på, at de har været i nærkontakt med en skibskøl

 

Tæt på vokser de til klippeblokke. Stenen i baggrunden er mandshøj

Foto: Biørn Stubbæk


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen