Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Formandens beretning for 1999
Ordinær generalforsamling, den 14. marts 2000
1999 - et godt år
     Velkommen til generalforsamling. Jeg synes det er glædeligt at se så mange interesserer sig for vores forenings gang.
     Jeg kan endnu engang bruge den samme indledning: Det har været et godt - men travlt år. Godt, har det været med antallet af gæstesejlere - endda meget godt - en fremgang i antallet på ca. 25 %. Det helt nøjagtige tal med kommaer vil Jørgen Bojesen redegøre for.

God økonomi trods pæleorm
    Dermed har det også været et godt år i vort regnskab - og det på trods af en uforudset udgift i foråret på ca. kr. 50.000 til retablering af pæle, da der jo viste sig at være pæleorm i de eksisterende, i øvrigt både i fortøjningspælene i den nye og den gamle havn.
     I den nye havn blev der udskiftet med havnetrykimprægnerede pæle og i den gamle viste der sig en helt ny løsning, nemlig at anvende brugte borerør fra Nordsøen, hvortil vi købte plastikovertræk med tovværksholder, som ser ud til at fungere udmærket.

Café Lagunen
    Det var også året hvor Cafeen blev etableret. Om Cafe Lagunen vil jeg sige at vi var heldige med at disponere på det rigtige tidspunkt.
     For det første var vi heldige at Karina og Skipper var på markedet samtidig med os, desuden var det tilsyneladende også et projekt som byen og omegnen har ventet på.
     For det andet er jeg sikker på at mange mennesker i Guldborg og omegn ser på os bådejere med andre øjne end tidligere. De er på den måde blevet lukket ind i vores miljø som mange tilsyneladende finder behageligt og desuden har man fundet ud af at bådfolket måske alligevel ikke bare er en flok velhavere, som nogen har forestillet sig tidligere.
     Jeg husker i øvrigt før etableringen, stod jeg her på daværende generalforsamling og fortalte at bestyrelsens forventning til omsætningen var mellem kr. 250.000 og 500.000 - der var nogen der grinte højt ad os. Jeg vil ikke her afsløre omsætningen, men bare sige, vi på ingen måde blev til grin.
     Samtidig er vi nu sikre på at alle gæstesejlere betaler for deres liggepladser, nu hvor der er havnekontor og fast opsyn med anlægget.

Nye medlemmer
     For medlemslisten har det også været et godt år. Listen er blevet betydeligt længere igennem 1999. Der er kommet 15 nye medlemmer. Det har så også ført til, at vi må til at føre ventelister til visse bådpladser.

Jubilæumsår
     1999 skal også huskes som jubilæumsåret for 25 års jubilæum, der blev holdt jubilæumsfest på havnen og i øvrigt en velbesøgt jubilæumsreception i efteråret.

L 23 DM
     Der var flere begivenheder i '99. DM for L 23 blev afholdt her i Guldborg, med kontor her og baner uden for broen. Arrangementet blev holdt i samarbejde med Vikingen og var i øvrigt vellykket.

Tirsdagsklubben
     På et tidspunkt sidste forår talte jeg og Jørgen Petersen om at det ville være rart at få genoplivet motorbådsaktiviteter og gamle dages vinteraktiviteter i klubhuset.
     Jeg må sige at han tog tråden op - det er længe siden der har været så megen foretagsomhed som i vinter.
     Emnerne har så vidt jeg har forstået været mange, bl.a. hygge - navigation - hygge - elektronik osv.
     Tak til Jørgen for den indsats, jeg håber du fortsætter.

Klublivet
     Jeg har stærkt på fornemmelsen at klublivet og sammenholdet generelt er blevet bedre, hvilket naturligvis er den rigtige vej.
     At jeg ikke selv har været så meget fysisk til stede, skyldes på ingen måde manglende interesse, men derimod arbejde, både her, men naturligvis mest andre steder hvor jeg er involveret i forskellige projekter, som jeg har påtaget mig for rigeligt af. Der er desværre ikke udsigt til at det bliver bedre før end efter sommerferien.

Guldborg på landkortet
     Udover de mange gode tiltag der har været i vores forening, er der også sket det at Guldborg af og til bliver nævnt i dagspressen, vi er kommet lidt mere på landkortet.
     Det er en fornøjelse at høre stedet blive positivt omtalt. En af dem som har gjort en stor indsats på det felt er Lone Kellermann - tak til dig for positiv omtale.

Klubhusbyggeriet
     Når vi skal se fremad får vi straks øje på vort byggeprojekt, som der i øvrigt er udsendt en særskilt redegørelse for. Beslutningen om at standse byggeriet blev taget, da der viste sig helt nye muligheder, som kan nås inden for samme rammer, men med et langt bedre slutresultat.
     Bestyrelsen har lagt meget arbejde i projektet allerede og vi kan tydeligt se, hvordan det vil blive i resten af indeværende år. Der skal ydes en meget stor arbejdsindsats for dette projekt, i øvrigt ofte i dagtimerne, men forventningen til hvad det kan føre til, holder os i gang.
     Jeg kan desværre ikke vise tegninger eller andet fra det nye projekt idet der som skrevet i redegørelsen indgår i en arkitektkonkurrence.
     Det betyder ikke at vi får trukket et tilfældigt hus ned over hovedet, men at der bliver etableret et samarbejde mellem vores ønsker, lokalplanens muligheder og stedet muligheder. Arkitektkonkurrencen starter efter 15. maj i år.

Forårsklargøring
     Ellers er forventningen, at dette år kommer til at køre efter den planlægning, som allerede er kendt, hvor det første tiltag vil være forårsklargøring af havnen, hvortil jeg ved at Hans og Lars har arbejdslister m.m. klar.
     Snart skal bådene i vandet og en ny sommer begynder, jeg vil ønske for alle at vind og vejr vil leve op til jeres forventninger, og at alle som sejler ud herfra vil komme tilbage i god behold.

     Til allersidst vil jeg sige tak til alle som har ydet en indsats for Guldborgland Bådelaug.


Jørgen Eriksen

Oversigt
  1. 1999 - et godt år
  2. God økonomi trods pæleorm
  3. Café Lagunen
  4. Nye medlemmer
  5. Jubilæumsår
  6. L 23 DM
  7. Tirsdagsklubben
  8. Klublivet
  9. Guldborg på landkortet
  10. Klubhusbyggeriet
  11. Forårsklargøring
  12. Tak til alle

 

 

 

Pæleormeangreb er en alvorlig affære

 

 

 

Der kommer mange penge i gæstesejlertasken når Karina går sin runde på havnen, her ledsaget af Lone Kellermann

 

 

 

1999 skal huskes som året for vores 25 års jubilæum.

 

 

 

Det oprindelige projekt betød en udvidelse af klubhuset til det dobbelte - og en ny toiletbygning

 


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen