Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 

1. Valg af dirigent      Efter at Jørgen Eriksen havde budt velkommen til de fremmødte, hvoraf 48 var stemmeberettigede, gik vi over til valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Flemming Christensen, som blev valgt uden modkandidater.
     Derefter blev foreslået 2 stemmetællere, Nanette og Gert (vores revisorer), der begge blev valgt.
     Flemming konstaterede, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet.
2 a. Formandens beretning      Jørgen Eriksen fremlagde formandens beretning, som også i år i særlig grad omhandlede vores situation m.h.t. nyt byggeri foranlediget af kommunens salg af toiletbygningen.
     Efter nogle få bemærkninger blev beretningen godkendt med 46 stemmer for. 2 undlod at stemme.
2 b. Kapsejladsudvalget      Lars forelagde kapsejladsudvalgets beretning, der blev godkendt med 40 stemmer for, 8 undlod at stemme
2 c. Motorbådsudvalget       Motorbådsudvalgets beretning har ikke været udsendt, men Hans Bonde overlod det til Jørgen Petersen at forelægge den.
     Jørgen fortalte om de aktiviteter, der var foregået i det forløbne år, bl.a. sildeturen og en meget hyggelig juleafslutning.
     Til trods for at motorbådsafdelingen selv har døbt sig Tirsdagsklubben, ville Jørgen ikke rigtig stå ved navnet, men ville hellere have at det hed motorbådsfolkene (dem der mødes om tirsdagen forstås). Alle klubbens medlemmer er selvfølgelig velkomne til disse aftener.
     Beretningen blev godkendt med 40 stemmer for. 8 undlod at stemme.
2 d. Juniorudvalget      Juniorudvalgets beretning forelagdes af Michael Tambour. Der er ikke så stor tilslutning i øjeblikket og da de 2 trænere er kørt lidt trætte, opfordrede han medlemmerne til at tage over. I modsat fald må vi nok se i øjnene, at juniorafdelingen i år må sættes i bero.
     Beretningen godkendtes med 37 stemmer for. 11 undlod at stemme.
2 e. Festudvalget       Festudvalgets beretning blev grundigt forelagt af Erik Staal.
Beretningen blev godkendt med 40 stemmer for og 8 der undlod at stemme.
3. Forelæggelse og godkendelse af det reviderede regnskab      Jørgen Bojesen fremlagde det reviderede regnskab. Alle kunne følge den grundige gennemgang på overhead.
     Der var bemærkninger til det store vandforbrug fra bl.a. Flemming Diemer. Jørgen gjorde opmærksom på, at vi har bedt kommunen om en nærmere redegørelse. Der er bimålere til Lagunen og broerne, og vi må være opmærksom på forbruget ved jævnlige aflæsninger.
     Det koster kr. 875,- for ikke-medlemmer at ligge i havnen om vinteren. Disse beløb er medregnet under indkomst fra gæstesejlere.
     Ved afstemningen var der 43 for, 5 undlod at stemme.
4. Fastlæggelse af kontingent, pladsleje, indskud og rykkergebyr       Budgettet blev fremlagt på samme måde og forklaret grundigt af Jørgen, der også gjorde opmærksom på budgetforudsætninger. (pladsleje, kontingenter m.m.).
     Også Tirsdagsklubbens forslag blev gennemgået.
     Prisudviklingen de seneste 25 år havde Niels Christensen fremskaffet og lagt ud på nettet og der blev vist en udskrift heraf.
     Stig Erskov efterlyste en forklaring på det forventede store olieforbrug. Dette er et skøn, men da der kommer flere gæster og vi også satser på at ændre opvarmningen af klubhuset er kedlen dimensioneret hertil. Med hensyn til penge fra badepoletter er disse indregnet i gæstesejlerindtægterne.
     Tirsdagsklubben havde indsendt forslag til ændringer i bestyrelsens forslag om pladsleje, kontingenter m.m. Der opstod en heftig og til tider lidt ubehagelig debat om disse, da de hævdede at deres forslag skulle opfattes som et samlet hele.
     Imidlertid var der flere af forslagene, der var vedtægtsændringer. Disse skulle have været indsendt på et tidligere tidspunkt ifølge vedtægterne, så de kunne have været udsendt sammen med indkaldelsen til generalforsamlingen.
     Forslagene kunne derfor ikke behandles. Herover blev Jørgen Petersen så fortørnet, at han på gruppens vegne trak forslaget og opfordrede til at stemme nej til det hele.
     Efter yderligere barsk debat blev bestyrelsens forslag så sendt til afstemning. Her var der begæret skriftlig afstemning.
     For stemte 15, imod 28, og 5 stemte blankt. Hermed var bestyrelsens forslag faldet.
Generalforsamlingen afbrudt       Da lauget så ikke har noget budget for det kommende år, ser bestyrelsen sig nødsaget til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvilket formanden med beklagelse måtte meddele. Hermed var mødet hævet. 

Sakskøbing, den 14.03.2001.
Erik Andersen, sekretær.


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen