Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Tilbageblik på sæson 2001
Formandens side 15.12.01
Gæstesejlere (Foto. Frans Balzer)
     Her imod årets slutning, hvor de fleste både er kommet på land, er det tid at se lidt tilbage på året der er ved at være gået.
     Set med Guldborgland Bådelaugs øjne har vi haft en formidabel sommer. Vor fremgang af gæster er flere end sommervejret berettiger til, altså er der andre grunde til at vi får gæster. Grunde som gode faciliteter og ikke mindst de venligt sindede indfødte (læs medlemmer, bådejere) for en ting er sikker, hvis ikke folk kunne lide mennesker og miljø på stedet, så ville de ikke komme igen.

Bådelaugets aktiver
    Vi fik efter sidste generalforsamling nedsat en række udvalg som det ser ud til at fungere godt. Det er godt for foreningen, når flere bliver involveret i positiv tænkning og planlægning, og samtidig er det med til at styrke sammenholdet på tværs af eventuelle interesser.
     Vi har en hjemmeside der bliver besøgt utrolig godt, ja mange er nærmest benovede over, hvad Niels N. Christensen (webmaster) har udrettet. Facts om mange emner, artikelsamlinger, konkurrencer og nu sidst julekalender, bare for at nævne et lille udsnit.
     Jeg vil også gerne nævne det store aktiv vi har i Cafe Lagunen. Det er et hyggeligt sted hvor man altid kan møde andre medlemmer som lige er kommet forbi, foruden folk fra byen og omegnen. Læg mærke til hvor tit vi her møder hinanden uden for sæsonen, jo Karina har gjort det godt.

     Det er også glædeligt at det gamle pølsehus igen er kommet på fornuftige hænder, og nu er blevet et aktiv i form af Blæksprutten, som har et fint udvalg i forskellig beklædning, sejlertøj og brugskunst. Anita og blæksprutten er et friskt pust på vores havn.
     Vi har i løbet af året fået megen ros for vore nye bade- og toiletforhold, og nu hvor prisen for et bad er blevet justeret, er alle glade.
     Med udsigten til at vi til næste år, kommer i gang med et nyt klubhus, er vi vel også ved at være igennem vores ønskeseddel og lad os så komme ud at sejle.

Sociale arrangementer
     Standernedhaling og afriggerfest er vel afviklet med god deltagelse og festligt humør. Det hele har været godt arrangeret af Erik Staal og festudvalget.
     Husk også at efter nytår kommer der igen i år bankospil, som de foregående år ikke har haft den fortjente opbakning, til gengæld har der været mange præmier til de som deltog, så derfor kom og vær med i spillet om de mange gode gevinster.

Vort vigtigste aktiv
     Af alle aktiver vi har på havnen må vi ikke glemme de vigtigste: kammeratskab, klubånd og sammenhold.
Med ønsket om at vi kan hjælpes ad med at samle og holde fast i disse, ønsker jeg alle en god jul samt et godt nytår.


Jørgen Eriksen

 

Karina og Café Lagunen
Kassererens side 15.12.01

En attraktiv havn
     Vi har i år sat ny rekord hvad angår antallet af gæstesejlere i Guldborg havn - nærmere betegnet nåede vi et antal på 1.374 gæstebåde i havnen i sæsonen 2001.
     Dette er meget flot, og set i lyset af, at de fleste andre havne her i området tilsyneladende har haft stagnation eller endda en lille nedgang, sætter yderligere den kraftige fremgang i Guldborg i relief.
     Vi er tilsyneladende nu i besiddelse af en havn og nogle tilhørende faciliteter, som vore gæster finder attraktive, og det har vi stor grund til både at være glade for og stolte over. Det er jo trods alt os selv - altså alle medlemmerne - som i fællesskab har skabt disse faciliteter.

Den grimme ælling
     Selvom vi alle i fællesskab har bidraget til udviklingen på havnen, så føler jeg dog, at der speciel grund til at fremhæve et enkelt medlem af vores forening - nemlig vores særdeles udmærkede café-forpagter og havnefoged Karina og Café Lagunen.
     Når man tænker på, at det blot er 4 år siden. at vi sad på en ekstraordinær generalforsamling og besluttede - til trods for nogle medlemmers udtalte skepsis - at investere kr. 40.000.- i en gammel pølsevogn, så er det meget tankevækkende at iagttage, hvad denne forholdsvis beskedne investering har udviklet sig til i dag.

Café Lagunen: Et stort aktiv for Guldborg og bådelauget. Foto Jørgen Bojesen

Karinas indsats
     Selvfølgelig har bådelauget investeret yderligere i Café Lagunen siden, men langt den  største indsats har Karina selv lagt for dagen. Ved umådelig flid og en kæmpe arbejdsindsats samt stor faglig dygtighed har hun på den relativt korte tid virkelig formået at skabe både en stor og sund forretning til sig selv, men ikke mindst skabt et umådeligt stort aktiv for Guldborg - for byen og dens borgere i almindelighed og for havnen og dermed medlemmerne af bådelauget i særdeleshed.
     Vi må da indrømme, at det er meget rart lige at kunne smutte indenfor i Cafe Lagunen og få en kop kaffe (eller andet drikkeligt) og/eller et par halve stykker, når vor mor af en eller anden grund ikke er hjemme - ikk'?

Med venlig hilsen - og God jul
Jørgen Bojesen

 

Den oplysende side
Meddelelser fra sekretær og kasserer 15.12.01

Havnen
Som det ses på billedet, er bådene nu kommet på land. Det er havneudvalgets fortjeneste, at de står så nydeligt på pladsen i år Det vil vi gerne takke dem for.

Svømning
Husk at du kan svømme i Sakskøbing Svømmehal hver tirsdag fra kl. 20.00 - 21.00. og det er ganske gratis.

Bankospil
Det skal oplyses, at aktiviteterne i det nye år begynder med bankospil den 26 januar kl. 18.00. Vi spiser først vores medbragte mad, hvorefter der spilles. Erik Staal har som sædvanlig skaffet en masse præmier.

Bladudvalget
Bladudvalget vil gerne sige tak for i år og ønske alle medlemmerne en glædelig jul samt et godt nytår.
Vores ønske i det kommende år er, at der vil være endnu flere, der kunne tænke sig at bidrage med et lille indlæg.

Biørn Stubbæk, Jørgen Winckler-Carlsen &
Erik Andersen, sekretær


De står så nydeligt! Foto: Jørgen Bojesen

Indbetalingskort
Venligst bemærk, at der med december nummeret af Lagune Nyt følger indbetalingskort til de medlemmer, som har deres båd stående på havnepladsen.
Vinterpladslejen bedes venligst indbetalt senest den 31. december 2001.

Ingen ansvarsforsikring?
Desuden bedes 10 medlemmer snarest henvende sig til kassereren med oplysning om forsikringsselskab og police nr. på deres ansvarsforsikring.
Det skal bemærkes, at nogle af de nævnte har fået flere anmodninger herom, men stadig ikke reageret - til trods for den helt klare beskrivelse i vedtægternes § 4 stk. 1.

Jørgen Bojesen, kasserer


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen