Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

22.02.06 
Februarnyheder. Formanden
Indhold
  1. Godt resultat i 2005
  2. Mange gæstesejlere
  3. Havnefogedfunktionen
  4. Generalforsamling
  5. Forårsarbejde
  6. Bådudstilling

Godt resultat i 2005
     Selv om vinteren endnu ikke helt har sluppet sit greb om os, kan vi allerede skimte lysere tider i kimingen. Med den forgangne sæson i tankerne er der også grund til at tænke positivt, idet vi kom ud af 2005 med et godt resultat, både økonomisk og med hensyn til antal af gæstesejlere, men tingene hænger jo sammen.

Mange gæstesejlere
     Fremgangen på gæstesejlere var sidste år på ca. 25 % hvilket er meget fint også sammenlignet med de øvrige havne i Smålandshavet, som havde en samlet fremgang på ca. 11 % og hvis vi sammenligner med turistbranchen som helhed, havde Danmark et minus på ca. 7 % overnatninger. Vi har derfor grund til at være stolte af vores resultat.

Fremgangen af gæstesejlere var sidste år på ca. 25 %. Foto: Niels N. Christensen

Havnefogedfunktion med atmosfære
     Jeg har tidligere været inde på hvad årsagen til at det gentagne gange er Guldborg der har den største fremgang i området, og der er ingen tvivl om at atmosfæren i havnen og modtageapparatet, altså den oplevelse folk får af at være velkomne. Her har det stor betydning at Lagunen har havnefogedfunktionen, sådan at gæsterne har et sted at gå hen med spørgsmål m.m.
     Til forskel er der en del af vore nabohavne der ikke i samme grad har "en fast mand (MK)" på havnen. Samtidig har man mulighed for at slappe af, gå til Lagunen og spise, købe is og alt hvad der nu hører til en afslappet stemning. Derfor har der også endnu engang været fremgang i omsætningen i Lagunen.

Generalforsamling
     Snart er der generalforsamling, den 22. marts, hvor alle har adgang til nærmere at se regnskab og referat af året 2005 samt stille spørgsmål dertil. Jeg opfordrer derfor medlemmerne til at møde frem.
Bestyrelsen er ved at udarbejde en samejekontrakt for "Kaptajn Hummel". Foto: Niels N. Christensen

Forårsarbejde
     Sugeflåden også kaldet "Kaptajn Hummel" er nu tilbage i Gåbense, som har behov for at tilbageføre bundmaterialer til området udenfor havnen, når de er færdige kommer den igen til os sådan at vi kan skiftes til at kunne arbejde med den. 
     Men foreløbig har vi nok at gøre med at genopbygge bro I og jollebroen. Inden længe vil der derfor komme rammeslag til havnen, sådan at nye pæle til broen kan rammes, med efterfølgende arbejde med at etablere selve broen så forårsarbejde er der nok af.

Bådudstilling
     Fra den 25. februar til den 5. marts er der bådudstilling i Bella Center. Her vil Foreningen Smålandshavet og Guldborg Havn være repræsenteret sammen med det dansk tyske havnesamarbejde Baltic Sailing, med en stand på 100 kvadratmeter lige indenfor i hal B, stand 20 hvor jeg håber at se jer.

Med håbet om snarligt gensyn, vil jeg ønske alle god vind.

Jørgen Eriksen
formand for Guldborgland Bådelaug

 

Jørgen Eriksen, bestyrelsesmedlem i DSØ
22.02.06
 

Indhold
  1. Smålandshavet og Baltic Sailing?
  2. DSØ
  3. Sejlerturismen i lokalområdet
  4. Samarbejde med Nordtyskland
  5. Baltic Sailing
  6. Markedsføring

Foreningen Smålandshavet og Baltic Sailing
     Det sker jævnligt at foreningen Smålandshavet og Baltic Sailing bliver nævnt i forbindelse med forskellige projekter som vedrører vores havn. Jeg vil her prøve på at gøre rede for, hvad det egentlig er for nogen størrelser og hvad de gør for os.

DSØ
     "Smålandshavet" kaldes også for havnesammenslutningen, havnesamarbejdet og DSØ. Det er altså det samme. Det rigtige fulde navn er Foreningen Smålandshavet - Det syddanske Øhav, deraf DSØ. Men da næsten alle havne på L.-F. er med, er det også en havnesammenslutning.
     Det startede i det små for mere end 10 år siden, som en lille underafdeling under det der dengang hed Destination Lolland, senere Destination Lolland-Falster, der havde til huse i det gamle rådhus i Maribo.

Sejlerturismen i lokalområdet
     Ideen var, dengang som nu, at fremme sejlerturismen i området og få et samarbejde mellem havnene til alles fordel. Med midler fra kommunerne og EU mål 2 blev det så på et tidspunkt til en selvstændig enhed, hvor jeg var den første daglige leder på deltid.
     Der var efterhånden udviklet et udmærket koncept, som bla. indeholdt et rabatsystem, og nu var marketing det, der skulle til for at blive set og hørt i Danmark såvel som i vore nabolande. Vi har efterhånden deltaget i mange båd- og turistmesser og udvikler stadig samarbejdet med andre regioner.

Samarbejde med Nordtyskland
     For et par år siden kom Marty Wouters til som daglig leder på fuldtid, og jeg forsatte som medlem af bestyrelsen. På det seneste er der etableret et fast samarbejde med en række nordtyske havne, sådan at rabatkortsystemet m.v. nu gælder både her og i Nordtyskland. Dette dansk/tyske samarbejde hedder Baltic Sailing. Foreningen Smålandshavet er stadig navnet på det rent danske samarbejde.

Baltic Sailing
Til udvikling af Baltic Sailing har vi fået tilskud fra EU interregpulje. Således bliver vore annoncer i Sejlerens Logbog & Havnelods betalt, der er desuden udviklet en meget flot messestand på 100 kvadratmeter, hvor både standleje og selve standen er kommet fra samme sted, og har været med på Hansa Boot i Hamburg, Düsseldorf og nu, i Bella Center og senere igen også til svenske bådudstillinger. Det er et interessant men ulønnet arbejde at være med til, og det kræver ca. 10-14 gode arbejdsdage hvert år, men vi kan se, det gør en forskel.

Markedsføring
     Det er altid en fornøjelse at være med til at bemande denne stand, få en hyggesnak med sejlere fra andre steder og fortælle enhver der har lyst til at høre på, hvor godt et farvand vi har omkring os, hvor hyggelige havnene er, om vore gode faciliteter og hvor flinke og imødekommende de lokale sejlere og havnemyndigheder er. 
     Det er klart, at jeg altid sørger for også at reklamere for Guldborg Havn, men det gør de øvrige på standen også ofte, og det er fordi vi har en velfungerende havn, et sted hvor sejlerne gerne kommer igen.
     Jeg håber og forventer at det kan fortsætte i årene fremover, med den nye kommunestruktur, da det har vist sig at vores region, og i særlig grad Guldborg Havn, igennem flere år har haft bedre udvikling end lystbådehavnene i resten af Danmark.

Jørgen Eriksen
bestyrelsesmedlem i DSØ

 

Kassereren
22.02.06
 

Indhold
  1. 2005 - set fra pengekassen...
  2. Resultatet
  3. Indskud
  4. En attraktiv havn
  5. Cafe Lagunen
  6. Uændrede takster
  7. Eks- og interne indtægtskilder
2005 - set fra pengekassen...
     Sammen med første nr. af vort klubblad følger jo som sædvanligt indkaldelsen til generalforsamlingen, hvor vi skal gennemgå årsrapporten for det forgangne år, og også se på budgettet - eller vort økonomiske arbejdsgrundlag - for det indeværende år.

Resultatet
     Allerførst vil jeg gerne på bestyrelsens vegne udtrykke min glæde over det særdeles flotte resultat, som vi kommer ud med sidste år. Se detaljer.
     Nu er der jo som bekendt ikke noget i denne verden, der kommer af sig selv, og det gælder også for bådelauget. Vi har i 2005 været begunstiget af flere faktorer, som har haft stor indflydelse på det økonomiske resultat.

Indskud
     Det drejer sig bl.a. om væsentligt større indskud fra nye medlemmer, end vi havde regnet med. Det betyder at vi har fået en hel del nye medlemmer sidste år, og nogle enkelte valgte at indbetale indskud sidste år for at være sikre på at få plads i havnen, selvom de først skulle bruge pladsen fra denne sæson. Det er da glædeligt, at Guldborg havn nu er blevet så eftertragtet, at man faktisk betaler noget forud for at sikre sig plads.
     Men det at der er blevet ledige pladser, betyder jo desværre også, at vi har måttet sige farvel til en del af vore gamle aktive medlemmer, som af flere grunde har valgt at takke af, og denne tendens vil nok desværre fortsætte i årene fremover, da gennemsnitsalderen på vore medlemmer jo ikke ligefrem er faldende.

En attraktiv havn
     Som jeg i et tidligere indlæg her i bladet har været inde på, så er vore gæster generelt glade for at besøge Guldborg - glade for vore faciliteter i form af gode toilet- og badeforhold, et nyt og indbydende klubhus med internetforbindelse, og endelig et spisested med noget for enhver smag til overkommelige priser.
     Det var essensen af de svar jeg fik på min egen lille selvbestaltede meningsmåling, som jeg iværksatte i sommer, og jeg så også flere, der besøgte havnen flere gange. Som nogen udtrykte det - "det var ikke det værste sted at være blæst inde".

Cafe Lagunen
     Sidst - men ikke mindst- skal Cafe Lagunen's bidrag til klubbens kasse - jeg fristes næsten til at sige "som sædvanligt" - fremhæves. Atter en gang har Karina, Helle, Bitten m.fl. haft stor fremgang i omsætningen, hvilket jo igen smitter af på forpagtningsafgiften til bådelauget. Det er ganske enkelt imponerende, hvad de formår at "klemme" ud.

Uændrede takster
     Summa summarum betyder det stærkt forbedrede resultat, at vi har kunnet tillade os kun at budgettere med den normale prisudvikling på 2,2% på kontingent og pladslejer, i stedet for den noget større forhøjelse af bådelaugets takster, som blev varslet ved sidste generalforsamling. 
     Der budgetteres ganske vist næste år med et 0-resultat på bundlinien, men vi kan jo håbe, at de gode tendenser fra sidste år fortsætter.

Eks- og interne indtægtskilder
     Udviklingen i de økonomiske resultater for de senere år i bådelauget viser jo også, at det primært er "eksterne" (gæstesejlere og Cafe Lagunen), som har stået for en stor del af fremgangen, hvorimod de "interne" (medlemmerne) jo i sagens natur er begrænset dels af antallet af pladser i havnen og dels af de af generalforsamlingen vedtagne takster.
     Men des flere eksterne, som bidrager til klubbens økonomi, des mindre skal de interne jo "til lommerne", og som jeg oplever det på havnen, så passer det vel de fleste af medlemmerne ganske udmærket. Så kan man vel godt leve med, at toiletterne i klubhuset og bordene på terrassen somme tider i højsæsonen kan være lidt overbefolkede.

Med venlig hilsen - og på gensyn på generalforsamlingen,

Jørgen Bojesen
kasserer


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen