Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Novembernyheder. Jørgen Eriksen, formand
12.11.05
 
Det gode vejr kom sent i 2005
Foto: Niels N. Christensen
 
Gæstesejlere 2005

     Da sejlersæsonen nu er ved at være forbi, trods flot solskin i skrivende stund, er det tid for tilbageblik. Efter et par år hvor antallet af gæstesejlere var gået en smule tilbage, kan det allerede nu fastslås, på trods af at det gode vejr kom forholdsvis sent, at vi alligevel har sat ny rekord med gæstebåddøgn.
     Vores hidtil bedste sæson var 2003 med 1329 overnattende gæstebåde, men vi er nu, ved udgangen af august måned, oppe på 1345, og selvom september og oktober ikke er højsæson, kan vi stadig forvente 50-100 gæster, så det tegner godt. 

Ny afdeling for kano og kajak
     Som tidligere omtalt var det planen at starte en ny afdeling for kano og kajak. Det skete med Store Kajak Dag i august. Tilstrømningen var til at overse, men vi havde en god dag med stor hjælp fra Maribo Kajak Klub, som stillede med både instruktør og kajakker. En stor tak for hjælpen til dem.
     Desuden en tak til, især Niels Bach, men også den øvrige initiativgruppe som utrætteligt, og med godt humør har stået for organiseringen af dette nye projekt, som jeg er sikker på nok skal få mange deltagere, når først man får set det lidt an, og det slipper ud til interesserede i omegnen at vi har en kano- og kajakafdeling i Guldborg. 

Nye regler for brug/leje af klubhuset
     Der er i løbet af sommeren kommet nye regler for brug/leje af klubhuset. Disse er sat på hjemmesiden.

Oversigt

  1. Gæstesejlere 2005
  2. Ny afdeling for kano og kajak
  3. Nye regler for brug/leje af klubhuset
  4. Oprensning i Guldborgsunds S-lige del
  5. Samarbejde over Østersøen i Baltic Sailing
  6. Sæsonens arrangementer

Oprensning i Guldborgsunds S-lige del
     Havnesamarbejdet Foreningen Smålandshavet har sammen med kommunerne og Havnechefen i Nykøbing F. Viggo Staberg, sikret at der bliver taget hånd om de problemer der har været i den sydlige del af Guldborgsund.
     Der er nu opmålt og kortlagt, sådan at Farvandsvæsen og Kystinspektoratet har et klart billede af problemet, som i øvrigt ikke er særlig stort, og kan løses inden den nye sæson. 
     Der vil ske oprensning af en kortere strækning og evt. flytning af bøjer til større dybde. Så snart der er ny information, vil den blive kommunikeret ud til alle.

Samarbejde over Østersøen: Baltic Sailing 
     Foreningen Smålandshavet har i sommer haft samarbejde på tværs af Østersøen, med de Nordtyske havne. Baltic-Sailing er navnet på det EU-støttede samarbejde. 
     Vi håber på sigt at få flere tyske sejlere til vores region og derfor gælder rabatkortene også på begge sider. Baltic- Sailing betalcr bl.a. for vores optagelse i Sejlerens Logbog. I samme forbindelse er der lavet en stand på 100 kvadratmeter til brug for bådudstillinger i Danmark Tyskland og Sverige hvor også standlejen betales.

Sæsonens arrangementer
     Klubbens arrangementer hen over sommeren har været velbesøgte, især var der mange til Skt. Hans, hvor Erik Staal havde sørget for at alt og alle klappede. Klubben har været godt repræsenteret ved årets Sejler Festival i Kragenæs og Bandholm idet 7 både fra Guldborg deltog. 
     Det er mit håb at også resten af årets arrangementer vil få mange deltagende medlemmer. Med ønsket om god vind til alle.

Jørgen Eriksen

 

Oversigt

  1. Rekordår vedr. gæstesejlere
  2. Attraktiv havn
  3. Interview-undersøgelse
  4. Renovering af bro 1 og jollebroen
  5. 606'ere til juniorafdelingen
  6. Penge til ny afdeling for kano og kajak
  7. Ny lås på toiletbygningen

Rekordår for gæstesejlere
     Her hvor sæsonen synger på sidste vers, er det tid at gøre lidt status, og det har faktisk vist sig, at sæsonen 2005 har været skelsættende, idet vi på trods at den noget våde og kolde juli måned, har rekord i antal gæstesejlere i Guldborg i år.
     Ved udgangen af september måned har der således været 1.407 gæsteovernatninger i havnen I år, og dette er ny rekord. Så mange har der aldrig tidligere (i hvert fald i den tid, der har været ført statistik) været på besøg i vores havn, men klik selv ind på oversigtsskemaet, hvor tallene for årets enkelte måneder fremgår.

Attraktiv havn 
     I betragtning af, at stort set samtlige andre havne i vort område melder enten om stilstand eller direkte tilbagegang, så har vi grund til at være særdeles tilfredse med resultatet.
     Det er glædeligt, at Guldborg havn åbenbart er blevet så attraktiv at gæste, at flere af de gæstesejlere, som vi har set her i sommer, dels har været her tidligere, og dels også har været her flere gange i løbet af sæsonen.

Interview-undersøgelse
     Da jeg ikke selv fandt det tillokkende at sejle i regnvejr i juli måned, brugte jeg i stedet tiden herhjemme på at "interviewe" nogle af vore gæster- både danske og udenlandske - for at høre nærmere om, hvad der havde bragt dem til Guldborg. 

  • Ikke overraskende var en stor del af svarene, at en havn/klub med en så informativ og omfattende hjemmeside måtte være værd at gæste, og selvom forventningerne til besøget havde været høje, var de i det store hele blevet indfriede.
  • Man er selvfølgelig glad for vore gode toilet- og badefaciliteter (selvom brugen af start/stop knapperne til det varme vand stadig volder kvaler), men der er nu opsat nye skilte.
  • Man sætter ligeledes stor pris på vor computer i klubhuset, således at man kan checke sin mail, se vejrudsigter m.v., og som en enkelt udtrykte det "man kan beskæftige ungerne med diverse spil i regnvejr".
  • Mange udtrykker også tilfredshed med at kunne få noget at spise til rimelige priser, og frem for alt 
  •  - man er glade for at gæste en havn med liv, folk og aktiviteter, frem for blot en bådparkering.

Renovering af bro 1 og jollebroen
     Det er særdeles positivt at konstatere, at vore mange tiltag til bedre faciliteter nu ser ud til at bære frugt, og det giver forhåbentlig fornyede kræfter- både økonomisk og mentalt - til at vi kan komme videre med først og fremmest renovering/udskiftning af bro 1 samt jollebroen.

Int. 606, Palle Petterson 1972. www.606.dk

606'ere til juniorafdelingen
     Til yderligere information for medlemmerne kan jeg oplyse, at bådelauget har modtaget kr. 30.000 i støtte fra den nu opløste roklub "Fjorden" i Sakskøbing. 
     Disse penge er øremærkede til investering i øvelsesbåde til bådelaugets ungdomsafdeling. Niels Bach og Merete Kepp har planer om indkøb af 2 stk. brugte 606'ere, så de dukker formentlig også op i havnen til foråret.

Penge til ny afdeling for kano og kajak
Vi har desuden ansøgt Lollandsfonden om et tilskud til etableringen af den andetsteds omtalte kajak-afdeling, men vi har endnu ikke her i skrivende stund modtaget svar på denne ansøgning.

Ny lås på toiletbygningen
     Til dem, som måske ikke så ofte kommer på havnen, skal der gøres opmærksom på, at kodelåsen ved toiletbygningen her i løbet af sommeren er blevet udskiftet. 
     Den nye lås er således indrettet, at medlemmerne kan bruge deres klubhusnøgle til at komme ind med, og man behøver således ikke at skulle huske på diverse koder.

Med venlig hilsen
Jørgen Bojesen

 

Andre indlæg
12.11.05

Oversigt

  1. Femøturen
  2. Sejlerfestivalen i Kragenæs/Bandholm
  3. Kajakdag lørdag den 27. august
  4. Nye ansigter på havnen

Femøturen
     På grund af vejret blev Femøturen i år henlagt til Toreby Sejlklub. 6 både og et par bilister trodsede blæsten og kom frem. 
    Vi grillede og havde en rigtig hyggelig aften, som sluttede ret sent for nogles vedkommende.

Sejlerfestivalen i Kragenæs /Bandholm
     Guldborgland Bådelaug var repræsenteret med 6 både. Heraf sejlede kun en med i kapsejladsen, medens de andre deltog i familjesejladsen. 
     Vi startede fra Guldborg fredag kl. 15.00 og sejlede til Kragenæs i fin vind, nogle med spiler endda. Om aftenen var der gammeldags hakkebøf med alt tilbehør og kaffe med kage under sang og hyggeligt samvær. 
     Efter et formidabelt morgenbord gik starten til Fejø rundt kl. 09.30. Fin vind med kryds til Darrehøj, mere slæk på op under Vejrø og foran for tværs ned gennem Ståldybet med kryds til sidst op mod renden til Bandholm. Agten ind for fulde sejl gennem havneindløbet i Bandholm, hvor mållinien var. 

     Alle både klarede turen fint og for sjov skyld regnede Lars vores tider (da vi endelig fik dem) om for at sammenligne placeringerne. Heraf kunne vi se, at det måske var fornuftigt at få et målebrev og deltage i kapsejladsen næste år. Guldborgbådene ville have slugt en del af præmierne, som det fremgår af skemaet.      Stor fest med spisning og dans i teltet om aftenen. Næste morgen igen et godt morgenbord, hvorefter vi sejlede i kortege bag om Askø. Der er fin afmærkning, så det kan godt gøres en anden gang. Vi sparer vel 2-2 ½ times sejlads.
     Om aftenen samledes en del af os og spiste oksesteg fra Lagunen. Alt i alt en rigtig god sejler week-end.

Sejladsudvalget

Kajakdag lørdag den 27. august 
     Der var åbent hus arrangement for kajakinteresserede, sejlklubben havde kontaktet instruktør, samt lån af kajakker fra Maribo Kajakklub. 
     Vi havde ventet lidt større interesse. Kun ganske få havde fundet vej til havnen, men initiativtagerne til kajakklubben, havde en god dag. Vi fik en god instruktion fra Linda, vi fik roet en del, de få der har lyst til kajakroning skal bare ro ud og vise, at Guldborgsund er et godt sted til kajakroning.

På initiativtagernes vegne.

 

     Vi har i løbet af sæsonen 2005 kunnet byde følgende nye medlemmer med båd velkommen på havnen:

  • Edmund Jensen (Jeanne) med Omega 36 sejlbåd "Freja" er vendt tilbage efter nogle års fravær.
  • Torben Jensen (Dorthe) med Javelin 30 sejlbåd "Javeline" omdøbes efter sigende til "Doritello" fra næste sæson. Torben er jo samtidig den ene af bådelaugets revisorer.
  • Steen Hovard (Lissie) med Ylva sejlbåd "Jomonitho" kommer fra Nakskov.
  • Frank Juul Nielsen med LM 27 motorsejler "Danja" kommer fra Nykøbing F.
  • Gert Schiller med Hurley 22 sejlbåd.
  • Marianne Hansen med Albin 25 motorbåd "Maj"
  • Poul Erik Henriksen (Anita) med Monterey motorbåd "Fifi".
  • Jess Pedersen med Thompson 240 motorbåd
  • Dan Clausen (Susanne) med Moonraker 35 motorbåd "Sanne".
  • Troels Kimer Jørgensen (Lotte) med Supero 700 sejlbåd. Troels er mangeårig gast hos kassereren og fik ikke sin båd klar til denne sæson. Det lykkes forhåbentlig til den kommende.
  • Johnny Dalgaard med Albin Viggen sejlbåd "Elle" kommer helt fra Nexø på Bomholm - men først fra næste sæson.
  • Steen Blom (Ruth) med Maxi 77 sejlbåd "Tilde II". kommer fra Nysted - men også først fra næste sæson.
  • John Helt Arildsen (Sonja) med Maxi 87 sejlbåd "Rigel" kommer fra Nykøbing F. - ligeledes fra næste sæson. Vi har dog set John (og familien) jævnligt på havnen i denne sæson, da han og hans søn Mark har gastet hos Steen Hovard på Ylva'en.


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen