Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Februarnyheder. Formanden
22.02.05
  1. Lang, varm sommer
  2. Kaptajn Hummel
  3. Guldborgsund lukningstruet
  1. Baltic Sailing
  2. Generalforsamling med spisning
  3. Klubhuset booket til 2008

Formandens spår lang, varm sommer
     Med det nye år følger nye glæder og nye forpligtelser. Glæderne for os sejlere er indlysende, dagene bliver længere, solen kommer højere på himlen, foråret og sommeren er på vej, vi kan komme på vandet.
     Det er jo især sommeren der er "livet " for os bådfolk, også selvom den til tider er kort. Tænk bare på "havnen en varm sommerdag med roligt vejr, ferie, der er åbent i Lagunen, grill og en pilsner eller lidt rødvin, det er lunt og lyst til kl. næsten 23.00 og du skal ikke tidligt op i morgen".
     Eller hvad med den traditionelle standerhejsning, dagen hvor "livet" begynder, med sang og musik i klubhuset. Nå - jeg er måske lidt tidligt ude, men tanker er toldfri. 
     Inden vi kommer så langt er der pligter, forårsklargøring af havnen, klargøring af båden, (er det en glæde eller en pligt ?). Under alle omstændigheder er glæderne heldigvis i overtal.
 
Uddybning af den gamle havn: Meget effektivt, men også tidkrævende. Foto: Niels N. Christensen

Uddybning
     I løbet af vinteren har Kaptajn Hummel (flåden med pumpeudstyret) og dens faste besætning Iver og Ove, gjort en kæmpeindsats i den gamle havn som nu er uddybet til 2,5 meter.
     Det har vist sig meget effektivt, men også tidkrævende hvorfor en stor tak skal rettes til de involverede. Selvom der har været reparationer undervejs har det været en god investering. 
     Til sammenligning ville en uddybning af samme havn koste over kr. 200.000,- og fremover kan vi vedligeholde dybden i hele havnen, uden ekstraomkostninger.

Guldborgsund stadig lukningstruet
     Som tidligere omtalt har Farvandsvæsenet udsendt advarsel om at de har målt dybden i Guldborgsunds sydlige del til kun 1,3 meter. Det var en sonarmåling som ikke mange andre troede på. Derfor fik foreningen Smålandshavet, og Nykøbing F. Havn, sat gang i skinnepejling af området, for på den måde at påvise at en så ringe dybde som 1,3 meter ikke var rigtig.

Guldborgsund stadig lukningstruet (fortsat)
     Disse målinger pågår i øjeblikket og noget tyder på at de største udfordringer består i at flytte sejlrenden visse steder, for at opnå en optimal dybde, på min. 2,0 meter som jo også er grænsen for hvornår et farvand betragtes som gennemsejlingsfarvand og dermed skal vedligeholdes af Farvandsvæsenet. Der vil sikkert ske forandringer på stedet og der bliver informeret, så snart vi kender forandringerne.

Baltic Sailing
     Foreningen Smålandshavet har desuden indgået et samarbejde med alle de nordtyske havne. Samarbejdet hedder Baltic Sailing og betyder fælles markedsføring, fælles rabatkort m.m. 
     Det betyder at fremover vil vore rabatkort også være gyldige i Tyskland ligesom det omvendte naturligvis også er tilfældet. Samarbejdet har fået tilskud fra EU's INTERREG II midler. Det betyder bla. at vi i havnene ikke længere har udgifter til Sejlerens Logbog, idet samarbejdet har købt og betalt det nødvendige antal sider, som dels har sin egen farve og dels fortæller om samarbejdet, samtidig med at hver enkelt havn har sin egen side. 
     Derudover er der etableret en stor og flot stand som flytter rundt på de forskellige bådmesser i Danmark og Tyskland, bemandet med folk fra begge sider

Ordinær generalforsamling med spisning
     Snart er det også tid for den årlige generalforsamling som løber af stabelen den 17. marts, hvor Karina giver mad kl. 18.00 og generalforsamlingen starter kl. 19.00. Husk at spisningen kræver tilmelding.

Klubhuset booket til 2008
     Husk også at se i kalenderen, hvornår der er aktiviteter som sejlmåling, vinsmagning m.v. i klubhuset.
     Da interessen for brug af klubhuset er stigende, er det nødvendigt fremover at alle påtænkte aktiviteter eller brug af klubhuset sendes eller indtelefoneres til mig, da jeg fører en liste over hvornår klubhuset er ledigt. Der er faktisk reserveret datoer helt hen til år 2008.

Med håbet om at møde så mange som muligt til generalforsamlingen, vil jeg ønske alle god vind.

Jørgen Eriksen

 

Kassereren om økonomien i det forgangne år
22.02.05 

 
Vi har en meget pæn tilgang af nye medlemmer. Foto: Niels N. Christensen
 
Kassereren om økonomien i det forgangne år

     Med dette nr. af Lagune Nyt følger der jo sammen med indkaldelsen til generalforsamlingen den 17. marts bådelaugets regnskab for 2004, status pr. 31. december 2004 samt bestyrelsens forslag til budget for 2005.
     Som allerede nævnt ved sidste års generalforsamling, så hedder det nu årsrapport og balance for at følge lovgivningen, men tallene og resultatet er det samme.
     Det er en meget stor glæde at kunne præsentere dette regnskab. 
     I budgetforslaget for 2005 er der regnet med en meget beskeden stigning på 1,2 % jfr. forbrugerprisindekset i kontingenter og pladslejer, som vi som bekendt vedtog for nogle år siden skulle være reguleringen.
     Bestyrelsen har vedtaget at prøve at "nøjes" med denne beskedne regulering for 2005. Dels har vi en meget pæn tilgang af nye medlemmer p.t. og dels håber vi - af flere grunde - på en noget bedre sommer i 2005, så alle vore egne medlemmer kan komme på sommertur, og derved skabe flere ledige pladser til de gæstesejlere, som forhåbentlig vil indfinde sig i stort tal.

Jørgen Bojesen
kasserer

 

Vinsmagning i klubhuset
22.02.05 

Baujolais
     Stig Erskov har tilbudt at aflholde en aften med vinsmagning den 11.03 kl. 19.00 i klubhuset.
     Det er Ole "Radsted" Pedersen der vil komme og fortælle. Ole har ikke blot en passion for Baujolais, men også en meget stor viden om det. Han vil fortælle om Baujolais, måske med en afstikker til naboerne Rhone og Bourgogne, med udgangspunkt i en tur i september 2004, hvor han tog ned til distriktet for at "købe ind". Ole er som bibeskæftigelse begyndt at importere vin.
     Vi kommer til at smage vin i alle klasser, så det koster kr. 50.- pr. person at deltage. For at alle kan få mest ud af aftenen, kan vi max være 25.- Er der flere interesserede laver vi blot en aften mere. 

Hilsen Stig Erskov 

 
Stig Erskov har tilbudt at aflholde en aften med vinsmagning. Foto: Niels N. Christensen

    Tilmelding til mig senest den 08.03 på tlf. 54 70 68 25 eller erskov@info.dk

 

Kong Frederik IX's bro
22.02.05 

Skinnereparation
     På grund af udskiftning af togskinner og sveller samt maling af brofagene vil Kong Frederik IX's bro (ved Nykøbing) i perioden 25. april - l 3. maj være begrænset i muligheden for at lukke op. 
     Klapfaget kan være spærret for gennemsejling, eller have begrænset gennemsejlingsbredde i perioderne:

 

  • 25. april -29. april i tidsrummet kl. 07.00 - 16.00 
  • 9. maj - 12. maj i tidsrummet kl. 07.00 - 16.00 
  • 13. maj fra kl. 07.00 - 12.00 

Jørgen Eriksen

 

Velkommen i klubben
22.02.05 

  1. Hans Ole Andersen, 24' motorbåd "Gay''
  2. Steen Hovard, Ylva  "Jomonitho"
  3. Frank Juul Nielsen, LM 27  "Danja"
  4. Jess Pedersen, Thomson 240
  5. Kim Albinussen, X 99


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen