Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

  
Formandens beretning for 2003
Ordinær generalforsamling torsdag den 25 marts 2004 i kluhuset
Til spisning i nyt klubhus
     Velkommen til generalforsamling. Jeg er glad for at kunne konstatere et stort fremmøde.
     Det er den første generalforsamling i vort nye klubhus, og det er første gang at vi indleder med spisning, oven i købet vores livret, gratis mad! det er Karina der giver, så derfor tak for mad til Karina.

Et år med fuld fart på
     Vi har jo snart vænnet os til at der sker noget stort nyt hvert år her på havnen, så nu skal vi nok på afvænning, der mangler jo ikke så meget mere.
     Men i det forgangne år har der været fuld fart på. Klubhuset er blevet færdigt, og selvom vi ikke fik alle de tilskud vi havde håbet på og søgt om, så lykkedes det dog alligevel, oveni købet med en meget fornuftig finansiering i realkredit og bank.

Komfur og pc
     Det eneste problem der er tilbage er lidt med noget el, der driller omkring gruppen der trækker komfur og vandvarmer, men komfuret har været på værksted og chefelektriker Knud Erik Jensen har lovet at det er ok inden påske - i år. 
     Det samme gælder computeren som blot mangler en ledning og opstart.

Nyt slæbested
Desuden har vi altid manglet et ordentligt slæbested, dette er nu etableret og klar til brug. Det er naturligvis tanken at andre også kan få lov at anvende det, men mod betaling sådan at det på den måde bliver betalt over en årrække. 
     Prisen er sat til kr. 50,- pr. gang eller et passivt medlemskab for at kunne bruge det hele året. Der bliver sat kædelås på, som passer sammen med bommen til havnepladsen.

Halvpart i slamsuger
      Det er også blevet muligt for os at få uddybet den gamle havn, idet vi som tidligere nævnt i bladet, har vi indgået aftale med Gåbense Bådelaug om medejerskab/halvpart i deres velfungerende sugemaskine.
     Vi har aftalt en pris på kr. 45.000,- for halvdelen og vi kan komme i gang stort set med det samme, vi skal bare have hentet det herom til Guldborg.
     Jeg er sikker på at det er en billigere løsning også på sigt, idet vi er flere om vedligeholdelsen, samtidig har Gåbense stor erfaring med anlægget og de vil kunne tage lærlinge herfra, sådan at vi ikke står alene med opstart osv.
     Vi skal i den forbindelse også tænke på hvad det ville have kostet at få uddybet den gamle havn og holdt den nye ved lige, begge dele er løst nu.

www.guldborg-havn.dk
     Med i tilbageblikket hører også den udvikling og aktivitet der har været på vores hjemmeside.
     Her vil jeg sige at det er fantastisk hvad der findes her. Jeg arbejdede for nogle år siden for et firma med et slogan som lød sådan: Findes, det findes det her. Det passer godt på vores hjemmeside.
     Det er sådan at de store bådblade henviser til denne side, hvis nogen ringer til dem og spørger om noget de ikke ved, eller kan finde.
     Alle de, efterhånden mange, der har adgang til nettet har forhåbentlig set den statistik som Webmaster har lagt ud der. Det er ikke mange firmaer beskåret at have så tæt trafik. Tak til Niels N. Christensen.

Gæstesejlere
     Ser vi på antallet af gæstesejlere, har vi nærmest holdt det uforandret, helt i detaljen mangler vi 25-30 både i forhold til året før, ud af ca. 1300 stk.
     Jeg tror det skyldes broarbejdet i sommers. Jeg ved udmærket at broen stod åben hele tiden, og at det kunne have været en fordel, men jeg ved også at rygtet gik mange steder om, at Guldborgbroen var lukket for gennemsejling, og folk kommer ikke langvejs fra hvis der er den mindste tvivl, om muligheden for at komme i gennem.

Brolukningen og Café Lagunen
     Lukningen af broen gik også ud over omsætningen i Cafe'en, vel omkring 20%, men dette blev indhentet igen af, bl.a. muligheden for at holde selskaber i dele af disse lokaler.
     Jeg vil gerne uderstrege at vi fra Bådelauget side gjorde alt, hvad der var muligt, for at afhjælpe generne fra brolukningen. 
     Det var ikke Storstrøms Amts tanke at indsætte båd/færge mellem Lolland og Falster, det blev udelukkende gennemført fordi vi indsamlede underskrifter fra erhvervsdrivende på begge sider, og denne lille sejltur blev for nogen en attraktion, men kunne dog ikke opveje den manglende vejtrafik.

Mindeord
     Med i tilbageblikket er der desværre også tab. Jeg tænker her på Ole Hartkop og John Sørensen som begge er afgået ved døden. Lad os mindes dem ved et øjebliks stilhed.

Lodsfartøj
     Herfra skal vi se fremad. Som noget nyt har vi fra 1. maj fået lodsfartøj tilknyttet havnen. Det er Niller - Niels G. Jensen - der har sørget for at dette kunne lade sig gøre. 
     Jeg ser det som et stort aktiv for havnen. Et lodsfartøj hører til i en rigtig havn, eller det bliver en rigtig havn når der er et lodsfartøj. Det pynter på havnen og giver aktivitet. 
     Lodsfartøjet har plads udvendig på fiskerbroen, og tager på den måde ikke de almindeligt brugte pladser. Tak til Niller for dette tiltag.

Rammeslaget
     Med hensyn til flåden til rammeslaget, må vi erkende at der var noget, som ikke passede sammen, og at dele af flåden vil blive skrottet. 
     Vi vil senere se os om efter noget mere egnet til at bære rammeslaget, for på sigt skal vi bruge sådan et.

Foreningen Smålandshavet
     Vores deltagelse i havnesamarbejdet, foreningen Smålandshavet, er også under udvikling. Det er sådan at vi fremover også vil have indlemmet Nordtyskland, både i samarbejdet og også med den gældende rabatordning. 
     Vi regner derfor med at flere tyske sejlere vil besøge os. Det er jo sådan at tyske turister i vores region har været aftagende gennem de seneste år, så her prøver vi at tiltrække dem på ny.

Regler for lån af klubhus
Jeg har lovet at redegøre for reglerne vedr. brug af klubhuset. De er som overfor. Dette vil blive opslået her i klubhuset.

Mere fritid i 2004?
     Jeg ser nu frem til en sommer uden byggeri, med et lidt mindre arbejdspres på dette fritidsjob. 
     Jeg vil som afslutning på årets beretning ønske alle en rigtig god sommer.


Jørgen Eriksen

Oversigt
  1. Til spisning i klubhuset
  2. Et år med fuld fart på
  3. Komfur og pc
  4. Nyt slæbested
  5. Halvpart i slamsuger
  6. www.guldborg-havn.dk
  7. Gæstesejlere
  8. Brolukning og Café Lagunen
  9. Mindeord
  10. Lodsfartøj
  11. Rammeslaget
  12. Foreningen Smålandshavet
  13. Regler for lån af klubhus
  14. Mere fritid i 2004?

I det forgangne år har der været fuld fart på. Klubhuset blev indviet
 

Det eneste problem der er tilbage er lidt med noget el, der driller omkring gruppen der trækker komfur og vandvarmer
 

Findes det, findes det her. Det passer godt på vores hjemmeside.
 

Rygtet gik mange steder om, at Guldborgbroen var lukket for gennemsejling, og folk kommer ikke langvejs fra, hvis der er den mindste tvivl, om muligheden for at komme i gennem
 

Båd/færge mellem Lolland og Falster, blev udelukkende gennemført, fordi vi indsamlede underskrifter fra erhvervsdrivende på begge sider.
 

Der var noget, som ikke passede sammen, og dele af flåden vil blive skrottet.
 

Fremover vil også Nordtyskland blive indlemmet, både i samarbejdet og også med den gældende rabatordning.

 

Klubhuset lånes gratis ud til aktive medlemmers fester

Fotos: Niels N. Christensen

  • I sæsonen fra 1. maj til 1. oktober. weekender og helligdage:
    Huset lånes ud til aktive medlemmers fester max. 5 gange. Kun gennem Cafe Lagunen.
    Gratis for medlemmer + rengøring som evt. kan aftales med Henning Wilshusen.
  • Uden for sæsonen fra 1. oktober til 1. maj. Alle kan leje huset gennem Cafe Lagunen, pris kr. 1000,- + rengøring som kan aftales med Henning Wilshusen.
    Lokale foreninger kan få særaftale ved henvendelse til formanden.
    Gratis for medlemmer + rengøring.


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen