Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Formandens beretning for 2001
Ordinær generalforsamling 21. marts 2002
Festlige arrangementer
     Jeg vil se tilbage på år 2001 som endnu et godt år for vores forening, og det er der flere årsager til. Ser vi på klubbens sociale liv, er det forløbet helt efter bogen.
     Der har været velbesøgt til standerhejsning og standerstrygning, begge arrangementer var som de plejer muntre, hyggelige med musik og sang og bægerklang.
     Sankt Hans aften på havnen, er jo blevet en tradition, ikke bare for os selv men i høj grad også for byens og omegnenes beboere, og også her blev traditionen holdt, med båltale, afbrænding af bål, og med dans til Jazz musik, i teltet. Karina stod for en fin menu, som rigtig mange benyttede sig af. Desuden var der en meget flot gymnastikopvisning, både springgymnaster og lokale underholdt.
     Sidst på året kom så den store finale, afriggerfesten, hvor alt kan ske, og det var vist nok hvad der skete. Jeg ved ikke bestemt om forrige års luftguitarist underholdt, men musik var der - og til lejligheden havde Lars regnet på resultaterne af sommerens kapsejladser, og der blev så årets pokaler delt ud.
     Sæsonens allersidste eller måske allerførste, er bankospillet i januar, hvor bunker af gevinster var hobet op, som følge af Erik Stål's indsats hos de handlende i by og på land. Bankospillet er meget hyggeligt og givende på flere måder, men det er desværre ikke så velbesøgt.
     Jeg vil opfordre til at så mange som muligt møder op til næste gang, og jeg skal hilse og sige at der er præmier nok til alle.

Nye medlemmer
Det er bl.a. alle disse gode fælles sociale arrangementer der har ført til en pæn tilgang af nye medlemmer, som gerne vil have en plads i vores havn og i vores fællesskab. Det er jo altid glædeligt når andre synes om det vi har, og vil dele det med os, derfor velkommen til evt. nye tilstedeværende.

Gæstesejlere
     Ud over at vi har fået en række nye medlemmer, er der også mange andre udefra, som valgte at besøge os i den forgangne sæson, det er her gæstesejlerne jeg tænker på, for endnu engang har vi haft ny rekord på det felt - en fremgang på over 20 %.
     Hvad er det så der gør at både nye medlemmer og mange gæster kommer til Guldborg Havn?
     Jeg tror svaret skal findes forskellige steder. Et faktum som gode faciliteter, en hyggelig havn, og ikke mindst en venlig og hjælpsom lokalbefolkning/medlemsskare.
     Det ligger helt fast, at hvis ikke man befinder sig godt på stedet i ferien, så søger man straks et andet sted hen hvis man har muligheden. Og det har sejlerne.
     Hos os kommer folk igen og nye kommer til, det fortæller også at, det man kunne kalde modtageapparatet, altså havnefogedfunktionen er i orden, er venlig og hjælpsom. Alt dette vidste vi jo godt i forvejen men får det her bekræftet.
     Vi har i øvrigt haft forespørgsel fra flere forskellige klubber som har været interesseret i at lave sommerfællestur hertil, ligesom Falck har gjort i et par år. Indtil videre ligger det fast at Kalvehave kommer hertil i Pinsen og at Fiskeriforeningen kommer til weekenden den. 25. maj.

Foreningen Smålandshavet
     Der er for mig heller ingen tvivl om at det markedsføringsarbejde der gøres gennem foreningen Smålandshavet, er til gavn for os og for hele regionen.
     Arbejdet består i synliggørelse af vores lystbådehavne og farvande, gennem annoncering i diverse sejlerrelaterede tidsskrifter, deltagelse i bådudstillinger, uddeling af havneguider til Nordtyskland, Sydsverige, de Sydfynske og Østjyske havne, og selvfølgelig også til de sejlere som kommer hertil.

Café Lagunen
     Endnu en gang har også Cafe Lagunen sat nye rekorder, hvilket fremgår af regnskabet, idet klubbens kasse er blevet beriget med hele kr. 67.000,- i år 2001, det vil sige en fremgang på ikke mindre end ca. 35 %, det må siges at være godt gået af Karina og Co.
     Årets regnskabsresultat er et kapitel for sig. Om det vil jeg kun sige at det er flot, foreningens bedste nogensinde, men det vil kassereren redegøre for lidt senere.

Hjemmesiden
     Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at fremhæve vores webmaster, Niels N. Christensen, som efterhånden har opbygget en hjemmeside med kartotek, søgemaskine så enhver kunne blive misundelig.
     Jeg vil opfordre Niels til ikke at gøre det bedre fremover, jeg er simpelthen bange for at han bliver headhuntet.

Mindeord
     Vi har desværre også mistet et medlem i det forgangne år, Jørgen Phil, som havde sin bådplads lige ud for klubhuset, afgik ved døden, efter længere tids sygdom.
     Jørgen Phil var altid et positivt menneske at tale med, og selvom han var syg i lang tid havde han altid troen på, og planer om, snart at komme ud og sejle igen. Lad os mindes Jørgen Phil med et øjebliks stilhed.

Nyt rammeslag
     At spå om fremtiden, ved vi jo fra Storm P. at det er vanskeligt, men alligevel.
     Ser vi fremad på det år vi allerede er i gang med at bruge af, kan vi jo udfra vores før omtalte traditioner forudsige en hel del, i hvert fald vores faste arrangementer. Og det kan vel ikke udelukkes at nogen vil finde at byggeri af et eller andet, hører ind under førnævnte kategori.
     Og ja hvorfor ikke. Som det kan ses i havnen, er der nu ankommet et rammeslag - stort og solidt - for stort vil nogen måske mene, men det kan reguleres og afpasses efter opgaven. Det er samtidig muligt også at have vores sugemaskine anbragt på samme, så det vil være det redskab der fremover skal holde havnen i orden.

Klubhusbyggeri
     Som alle jo ved, så har der længe været planer om at få et nyt klubhus bygget. Det er jo også sådan at vi rent faktisk har fået bevilget kr. 203.750,00 kr. fra EU mål 2 midler. Vi har søgt endnu engang om flere midler, men desværre var der et meget stort projekt på udvalgets bord, som man vurderede så vigtigt at restpuljen gik der til. Vi har søgt forskellige andre steder hvoraf den bedste mulighed i øjeblikket nok hedder DRUP midlerne - den regionale udviklingspulje - som i øvrigt er søgt både til forbedring af rammeslag samt til klubhusbyggeri.
     Jeg fik i eftermiddag at vide at vores ansøgning ikke kunne nå at blive realbehandlet før på næste møde, som er den 3. juni. Der var en pulje på kr. 7.000.000,- heraf har man brugt ca. 1.200.000,- og da Amtet fattes penge vil man spare ca. 1.000.000, væk - så der er til det møde hvor vores ansøgning er med altså ca. 4.800.000,- mill. til rådighed til evt. ansøgere. Heraf har vi søgt kr. 770.000,-
     Uanset tilskud eller ej er det min opfattelse at vi til efteråret har god mulighed for at starte med at opføre et nyt klubhus. Det er nemlig blevet muligt for os at optage et realkreditlån på 20 eller 30 år og vælger vi f.eks. flexlån i Euro er renten meget fordelagtig i øjeblikket vel under 4 %. Men mulighederne er mange, og den Amerikanske rente er stigende, vi ved at Euroland følger efter, og da vores krone til dels er bundet til Euro, så må vi forvente at renten vil være stigende, så også derfor bør vi nok snart komme i gang, hvis vi vil i gang.

To byggeløsninger
     Hvis generalforsamlingen finder at det er en god ide at bygge nyt klubhus, kan jeg se 2 mulige måder at gøre dette på.

  1. Et råhus rejses, og indvendig færdiggørelse bliver evt. forårspligtarbejde
    Hertil vil en låneramme på ca. kr. 700.000, være nødvendig altså ca. kr. 400.000,- udover den låneramme generalforsamlingen vedtog sidste år.
  2. Et færdigt hus bygges uden væsentlig indsats af os selv. Hertil vil en låneramme på ca. 1 mill. Være nødvendig. Altså ca. kr. 700.000,- ud over den ramme som blev vedtaget på sidste års generalforsamling.
    Der er måske nok nogen af jer som synes at det lyder lidt voldsomt. Men det er jo trods alt ikke mere en hvad en enkeltperson giver sig i kast med ved opførelse af et nyt parcelhus. Og det er der jo ingen der ryster over.

     Uanset hvordan vi vender og drejer sagen, så må vi nok konstatere at huset her har gjort det godt, men at det efterhånden ikke har det så godt længere, og desuden kan det ikke betale sig at blive ved med at reparere på det.
     Kassereren vil redegøre for økonomien i sagen.

     Jeg vil med denne redegørelse for år 2001, ønske for os alle sammen at vi også må få et godt år 2002.

Jørgen Eriksen

Oversigt
  1. Festlige arrangementer
  2. Nye medlemmer
  3. Gæstesejlere
  4. Foreningen Smålandshavet
  5. Café Lagunen
  6. Hjemmesiden
  7. Mindeord
  8. Nyt rammeslag
  9. Klubhusbyggeri
  10. To byggeløsninger

 


Stemningsfuld Skt. Hans aften
Foto: Jørgen Bojesen

 

 


Snoren knækkede ved nedhalingen
Foto: Jørgen Bojesen

 

 


Jensens New Orleans Band
spiller ved afriggerfesten
Foto: Jørgen Bojesen

 

 


Bankospil: Gevinst hver gang
Foto:
Torben Petersen

 

 


Foreningen Smålandshavet

 

 


Nye besøgsrekorder i Café Lagunen. Foto: Jørgen Bojesen

 

 


Jørgen Phil

 

 


Headhuntet webmaster?

 

 


Stort og solidt ramslag
Foto: Niels N. Christensen

 

 


To byggemuligheder ved
klubhusbyggeri.

Modelfoto: Niels N. Christensen


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen