Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Formandens beretning
Ordinær generalforsamling den 24. marts 1998
Indfriede forventninger
     Det glæder mig at så mange er mødt op. Da vi mødtes her til generalforsamling for et år siden var det med en masse nyt i vente. Det meste er nu indfriet.
     Det har været et godt år for foreningen og dermed for alle os medlemmer.

Ny havn med forhindringer
     Det har været en fornøjelse at se en ny havn opstå. Men først skulle vi gå så grueligt meget igennem.
     Byggerod, uvished om pladser, forandring i byggeplaner, forsinkelser som i hvert fald ikke skyldtes os selv.
     Derefter spekulationerne: Ville gæstesejlerne komme midt i byggerodet? Men de kom, og de kom mange, på trods af byggerod.
     Hvad kunne det være blevet til hvis havnen havde fået en hel sæson? Det får vi forhåbentlig at se til sommer - flere gæster - det håber og ønsker vi - det er en del af vores økonomiske grundlag.

Destination Lolland
     For at skaffe flere gæstesejlere samarbejder vi stadig havnene imellem, med Destination Lolland som mellemmand. De gør et stort arbejde med at tiltrække turister, både fra andre dele af Danmark og fra Tyskland og Sverige.

Fremtidens klubhus?
     Som det vil være jer bekendt, er der vedtaget en ny lokalplan for havneområdet. Dette giver os lov til at udvide vort klubhus med ca. 60 kv.m.
     Vi ved naturligvis, at vi ikke kan alting på en gang, derfor må vi vente, indtil økonomien tillader det, eller en anden mulighed måske viser sig, men vi har tilladelsen.
     En eventuel udvidelse kunne med fordel bruges til at tilføje en grillbar eller lignende, måske i forbindelse med klubhuset, men lad det vente til senere.
     Vi har faktisk en mand som vil påtage sig hvervet som havnefoged, cafébestyrer og serviceyder. Det ville give os mulighed for at have mere indflydelse på hvem der udskænker hvad, og til hvem. Det kunne forhåbentlig give den nødvendig ro og fred, og idyl - om vi ønsker os.

Frivillig arbejdsindsats
     Der er blevet ydet en imponerende god arbejdsindsats fra en lang række medlemmer. Fra mange langt mere end det kunne forventes.
     Andre har stadig arbejde til gode. Der vil i løbet af denne generalforsamling blive fremsat forslag til løsning af problemet, hvad sker der hvis man ikke ønsker at deltage i den fælles vedligeholdelse af vores havnefaciliteter.
     Vi har i øvrigt fået tilladelse til uddybning ved udpumpning fra havnen, hvis det viser sig nødvendigt.

Vellykket havnefest
Vi har også i det forgangne år prøvet at holde havnefest. Det gik faktisk så godt at vi prøver igen i år, datoen er som tidligere nævnt i vores blad, den 6. juni.
     Der bliver foretaget visse justeringer i forhold til sidste år, hvor vi alle blev nogen erfaringer rigere. Vi bestræber os på ikke at gentage fejl.

Klubbladet Lagunenyt
     Vores økonomi er forløbet bedre end forventet, men det kommer Jørgen tilbage til senere.
     Jeg vil også lige nævne at det som bekendt er lykkedes at få stablet et klubblad på benene, et organ som selvfølgelig skal udvikles, gerne med aktuelle indlæg, om sejleroplevelser, om køb og salg o.m.a.
     Bladet har vist sig at kunne hvile i sig selv, endda med en lille positiv tendens. Jeg vil gerne opfordre til at flere bidrager med stof til bladet. Jeg vil gerne sige tak til annoncørerne i bladet, det er jo dem der har gjort det muligt økonomisk.

Indhold
  1. Indfriede forventninger
  2. Ny havn med forhindringer
  3. Destination Lolland
  4. Fremtidens klubhus?
  5. Frivillig arbejdsindsats
  6. Vellykket havnefest
  7. Klubbladet Lagunenyt
  8. Vinteraktiviteter
  9. Dønninger i den nye havn
  10. Undgå mastehavari
  11. En attraktiv og hyggelig havn
  12. Adgang til toilet og baderum
  13. Enkelte ledige pladser

 

Vinteraktiviteter
     Det må erkendes at vintersæsonen har budt på et lavt aktivitetsniveau, det er ikke meningen at der skal være så stille næste vinter, men måske har alle haft behov for at tage sig en puster.
     Der er nye ideer til næste vinter, som eksempel kan jeg nævne en ide som jeg tror vil vinde gehør nemlig en stor fælles julefrokost. Men forslag til vinteraktiviteter er altid velkomne.

Dønninger i den nye havn
Vi har i sommerens løb konstateret end del uro i det nye havnebassin. Det problem forsøger vi i samarbejde med kommunen at løse, hurtigst muligt.
     Vi skal have foretaget nogle målinger som viser hvornår uroen er værst, altså med hvilken vindretning, strømretning høj- og lavvande osv.
     Disse oplysninger får Hydraulisk Institut at arbejde videre på, i håb om at de som eksperter kan fortælle os, hvad der kan gøres. Vi har allerede fået nogle oplysninger af Niller.

Undgå mastehavari
     Der er i øvrigt indkommet et udmærket forslag til omplacering af nogle af bådene, sådan at de ikke længere kan ramle masterne mod hinanden. Det kræver selvfølgelig at nogle enkelte skal være villige til evt. at bytte plads, men det skal vi ikke diskutere i dag.

En attraktiv og hyggelig havn
     Forventningerne til den kommende sæson er som allerede nævnt at flere gæster vil besøge vor havn. For at det skal lykkes må vi indstille os på i endnu højere grad at hæve serviceniveauet, og gøre det attraktivt at besøge Guldborg havn.
     Derfor bliver der opsat legeredskaber og gynger til underholdning af børnene, der vil blive lavet grillpladser med bænke. I det hele taget prøver vi på at gøre det hyggeligt at være her.

Adgang til toilet og baderum
 
    Vi håber på en anden ordning med kommunen omkring toiletbygningen, blandt andet en låseordning sådan at det kun er folk med tilknytning til havnen, som kan få adgang til baderummene.
     Desuden er der kommet et udmærket forslag til en alternativ indretning af bygningen, men den skal naturligvis drøftes med kommunen før den kan føres ud i livet.

Enkelte ledige pladser
      Vi har stadigvæk enkelte ledige pladser som vi gerne vil have besat, men hvis tilgangen fra sidste år fortsætter skulle det nok også være muligt.

Jørgen Eriksen


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen