Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Standerhejsning med formandstale og kogte sild
06.05.06.
Velkommen til standerhejsning
     Nu hvor foråret rigtig er kommet og solen har fået godt vejr at skinne i, er det glædeligt igen at se havnen fuld af både, ja de fleste er da kommet i.
     Jeg har spekuleret på, om sejlere - hvad enten de sejler med motor eller sejl - er en særlig slags mennesker, særligt godtroende, særligt optimistiske, i hvert fald når vi hvert forår står her og tror og håber på en god og oplevelsesrig sommer. Det er jo sådan, at når vi lægger planer for vore aktiviteter, regner vi det for givet, at vejret er sådan, at vi kan afvikle vores sejladser. Altså optimisme.
 

Formanden havde tilhørernes udelte opmærksomhed.

     Måske er det nedarvet. Allerede vores tidlige forfædre vikingerne opfandt eller brugte noget man i dag kalder et solkompas til at finde vej efter, så de satsede altså som vi på solskin og det, som bekendt, til meget længere sejladser end de fleste af os foretager, nemlig helt til Grønland og for den sags skyld opdagede de Amerika 400 år før Columbus, som dog løb med æren for opdagelsen.
     Som det kan ses, er der også i år kommet noget nyt til havnen, broen bag mig her er meget ny, desuden er der lagt et stort medlemsarbejde i at bortpumpe bundslam fra den gamle havn, så der igen er 2 m dybde. Dette arbejde forsætter senere i den nye havn som nu har mistet op til en meters vanddybde.
     Gennem alle årene har det været fællesskab, samarbejde og god ånd der har holdt Guldborgland Bådelaug sammen, lige fra begyndelsen har alt i havnen fungeret ved at nogen har taget et ansvar og andre har bakket op, og alle har gjort en indsats. Jeg tror bestemt også at det er måden at komme videre med udviklingen af klubben og havnen på.

Hejseholdet, Lars Nordstrøm og snoreassisistent Michael Tambour, haler mens formanden udbringer et leve for bådelauget.

     Jeg vil opfordre til at vi igen i år tager vel mod vore gæstesejlere, udviser godt kammeratskab og godt sømandskab som forhåbentlig vil føre til at alle der sejler ud fra Guldborg Havn må komme velbeholdne tilbage.
     Jeg vil nu bede hejseholdet om at gøre deres indsats og lade klubstanderen gå til tops som tegn på at en ny sæson er i gang.
     Lad i fællesskab udråbe et trefoldigt leve for Guldborgland Bådelaug!

Jørgen Eriksen

I det gode vejr havde tilhørerne ingen hast med at komme indendørs i varmen... Fotos: Niels N. Christensen

 

... hvor broformand Claus Pedersen sammen med sine hjælpere fra bro 3 havde forberedt traktementet.

 

Ved tre festligt pyntede langborde bænkedes de knapt 40 fremmødte medlemmer, klar til at tage hul på laugets 32. sæson. Traditionen tro uddelte Jørgen Bojesen klubstandere til de medlemmer, der var kvikkest med indbetaling af afgifter via girokortet.

 

Den kogte sild var særdeles velsmagende, men færre og færre forstår at værdsætte den. Der var stor omsætning af almindelige sild, røde pølser og rugbrød med pålæg.


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen