Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Decembernyt.
Formanden
19.12.06
 
Natten mellem 1. og 2. november var højeste vandstand siden 1872.
Fotos: Niels Nordby Christensen

Stormfloden
     Selvom bådene nu er kommet på land og alting står i julens tegn, er der ikke helt den samme ro over os som der plejer at være på denne årstid. 
     En stormflod i november, med vandstand på næsten 2 meter over daglig vande, ødelagde store dele af vore bygninger og forskelligt grej. 
     Vandstanden blev den højeste, der er målt siden 1872, da det meste af Sydfalster og store del af Lolland, dengang næsten uden diger, led en slem skæbne ved en stormflod hvor vandet stod næsten 3 meter over daglig vande. 
     Som omtalt i sidste nummer er vi åbenbart inde i en stime af vejrrekorder. I skrivende stund igen varmerekord i store del af Europa.

Café Lagunen er tømt for alt inventar, så gulv og vægge kan brækkes op.

Omfattende skader
     Vi har netop lavet opgørelser over de vandskader foreningen har lidt og det er uhyggelige størrelser der kommer frem, skaderne nænner sig 1 mio. kr. 
     Heldigvis har Stormrådet vedtaget at erstatte tabene for vores område, men der vil gå frem til den nye sæsons begyndelse før huset, Lagunen, og alle de dertil hørende installationer er klar igen. 

I klubhuset skal vægge og gulve ligeledes brækkes op.

Vellykkede arrangementer
     Siden sidst, er forløbet sundsejlads, med prima vejr og god deltagelse samt afriggerfest efter nyt mønster, nemlig slået sammen med standernedhalingen, hvilket skulle vise sig at give en bedre deltagelse end sædvanlig. Så måske har også dette arrangement fundet en ny form.

Med ønsket om en god jul og et godt nytår
 - god vind fremad.

Jørgen Eriksen
formand

 

Kapsejladsudvalget
19.12.06

Sundsejladsen 2006 
     En uforglemmelig dag! 
     Skippermøde kl. 10 00, velkomst og en lille tår til halsen og udlevering af starttider til alle, omvendt respit så vi starter en ad gangen, men er hjemme næsten samtidig. 
     Vi havde naturligvis højt solskinsvejr kun lidt strøm og 7 m./ sek. fra SSØ som lovet. Et lækkert kryds hele vejen til Nykøbing og slædetur med masser af spilere hele vejen hjem, en hurtig tur vi sent vil glemme. 
     52 sultne sejlere til spisning, de var ikke nemme at få ind i huset i det gode vejr. Hans og diverse hjælpere sørgede for aftensmad en lækker gryde med bøf stroganoff som blev fortæret med stort velbehag oven på præmieuddelingen.

Med venlig hilsen sejludvalget
Lars Nordstrøm

 
Lækkert kryds hele vejen til Nykøbing og slædetur med masser af spilere hele vejen hjem.
Foto: Hans Bonde

 

Festudvalget
19.12.06

 
Standernedhalingen begyndte i tusmørke og endte med afriggerfest og dans til den lyse morgen - omtrent!

Hej for en fest!
     Så blev det forsøgt at slå standerstrygning og afriggerfest sammen til en aften. Kl. 18.00 blev standeren strøget på behørig vis og vi samledes ved bordene mens samtalen gik lystigt. På et tidspunkt gav Karina signal til at buffeten var klar og vi gjorde os til gode med megen god mad. Det var jo også her noget nyt at lade Karina stå for maden og dertil at lade foreningens kasse betale.

     Dette havde vi gjort for at motivere så mange medlemmer som muligt til at deltage. Karina havde tilmelding fra 55, men vi var kun 50 fremmødte. Det er ærgerligt at nogle af medlemmerne lader foreningen betale nogle overflødige kuverter.
     Buffeten var lækkert anrettet og der blev løbende fyldt op, og når jeg siger løbende er det korrekt.. Karina stod selv for hele arrangementet, da hun, som hun selv sagde, ikke kan betale personale, når vi selv har drikkevarer med.
     Kl. 20.00 startede musikken. Det var samme band som sidste år, nemlig " Band in a Box". Hvor kan de dog skabe god musik og stemning. Det var herligt. 
     Dansegulvet var fyldt fra først til sidst, man kan bare ikke sidde stille, når de spiller op. Vi, der var tilstede, havde i hvert fald en herlig aften og I som blev væk, gik glip af en forrygende fest.
     Det er nu op til os alle - måske på den kommende generalforsamling - at afgøre hvorvidt det skal fortsætte, eller vi skal tilbage til to separate fester, som før i tiden.

For festudvalget
Erik Staal

 

Havneudvalget
19.12.06

 
I forbindelse med vandskaderne på klubhuset er den nederste hylde i mastereolen midlertidig nedtaget.

Plads på havnen og brug af mastereolen!
     Det er lidt ærgerligt at måtte bemærke, at medlemmerne enten ikke kan læse - eller giver fanden i, hvad der skrives på opslagstavlen i klubhuset.
     Der henvises til de opslag, som blev sat op i god tid inden ophaling. Dels blev medlemmerne anmodet om at skrive sig på listen, hvis de ønskede plads på P-pladsen for vinteren, dels blev de gjort opmærksom på, at alle master, som blev anbragt i stativet, skulle være mærket med ejernavn og bådnavn.
     Det skulle vel ikke være uoverkommeligt at opfylde disse to henstillinger. Den første henstilling - skrive sig på listen - blev godt nok fulgt af næsten alle - næsten alle.
     Hvad mastereolen angår er der d.d. - den 03.11. - kun en mast, som er forsynet med de ønskede data.
     Det er for ringe! Det var så det. 

Mvh Flemming Diemer
vinterpladsudvalget

Oplysning til medlemmerne.
     Svømning. Svømning i Sakskøbing svømmehal er gratis for medlemmerne hver fredag mellem kl. 19.30 - 20.30.

 

Jule- og nytårshilsen fra den gamle redakteur

Klubbladet Lagunenyt
     Redaktøren samt den øvrige bestyrelse vil gerne ønske alle en god jul samt et godt nytår.

Erik Andersen

 


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen