Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Septembernyt fra bestyrelsen
25.09.03
Oversigt
  1. Sæson 2003
  2. Brolukning og færgefart
  3. Gæster
  4. Optagelse af lån
  5. Slæbested
  6. Laugsarrangementer
  7. Computervirus
  8. Leje af klubhus
  9. Overforbrug af el
  10. Sundsejlads
  11. Kapsejlads og regelkusus
  12. Duelighedssejlads

Sæsonen
     Da sejlsæsonen nu nærmer sig sin slutning, er det muligt at se tilbage og få et nogenlunde indtryk af forløbet. Vejret kan vel siges at have været med os, i hvert fald fra midten af juli, med stabilt højtryksvejr, der betyder sol fra en skyfri himmel og masser af varme, samtidig med rimelig vind, sådan at alle slags både er tilgodeset.

Brolukning og færgefart
     Vi har dog ikke helt været forskånet for negative påvirkninger idet Storstrøms Amt fandt ud af at vejbroen over Sundet skulle have repareret broklapperne, og at dette skulle foregå om sommeren, fra 19. maj til 19. juli, altså i sommerferietiden.
     Man havde fra Amtets side ikke tænkt sig at indsætte overfartsbåd i denne periode. Først efter at bestyrelsen lagde pres på Vejkontoret, gennem indsamling af underskrifter fra mange firmaer og foreninger, for hvem det var vigtigt at personale og medlemmer blev sikret en fornuftig mulighed for at komme over sundet i reparationstiden, lykkedes det at få indsat en båd, som blev et populært bindeled, og for nogle et udflugtsmål.
     Alligevel gav det skår i omsætningen hos Karina i den pågældende periode.

Gæster
     Heldigvis har der været rigtig mange gæster i den efterfølgende tid. Antallet af gæstesejlere ligger godt, sådan at økonomien stadig ser fornuftig ud.
     Havnen har i øvrigt været velbesøgt, idet mange besøger os fra landsiden, for at nyde stemningen, og gå en tur for at se på. 

Optagelse af lån
     Finansieringen af byggeriet er på plads. Nykredit har tilbudt et tillægslån og Mål 2 midlerne kommer som antaget, også hjem, efter mange genvordigheder. 
     Kassereren vil senere komme med en fuldstændig redegørelse for dette.

Slæbested
     Vi har ansøgt kommunen om lov til at etablere et slæbested i havnen, og det har vi nu fået tilsagn om. Da der kommer flere trailerbåde i denne tid vil der være en rimelig indtægtskilde for os her. 
     Der er købt tømmer ind, sådan at vi har de nødvendige materialer til yderligere forbedring af de gamle broer, i forbindelse med efterårs- og forårsarbejderne.

Laugsarrangementer
     Årets arrangementer har været velbesøgte, hvilket vi også håber vil gælde de resterende arrangementer, nemlig Sundsejlads, Standerstrygning, afriggerfest og senere generalforsamling.

Med ønsket om god vind til alle.
Jørgen Eriksen

Computervirus
     Hvis man har undret sig over, at der ikke er udkommet Lagunenyt i lang tid, får I her forklaringen. 
     Desværre er redaktørens computer blevet kraftigt angrebet af virus. Så slemt, at det var nødvendigt at formatere harddisken. Ikke engang det hjalp, så jeg har måttet anskaffe en ny computer. 
     Ved disse transaktioner er alt materiale til bladet, kartoteker m.m. gået tabt. Nu er det endelig lykkedes at få disse ting lavet på ny, så det skulle ikke ske i fremtiden.
     Da der jo hele tiden verserer virus, er det nødvendigt at brænde en cd med stamoplysningerne. 
     Jeg beklager dybt at I har måttet vente så længe.

Med venlig hilsen
Erik Andersen, sekretær

Leje af klubhus
     Klubhuset kan lejes af medlemmerne til festlige lejligheder for den nette sum af kr. 500.- ved henvendelse til formanden eller Karina. Man sørger selv for rengøring.

Overforbrug af el
     Vi har i sommer brugt ca. 10.000 kWh mere end sidste år. Det henstilles, at man ikke anvender varmeapparater m. m. i bådene.

Sundsejlads
     Der mindes om vores årlige Sundsejlads, der foregår den sidste weekend i september. Mød talrigt op, det plejer at være en rigtig god tur.

Kapsejlads og regelkusus
     Der har været god tilslutning til kapsejladserne, og efter at Rigmor Sørensen serverer boller m. ost og marmelade og kaffe for en flad tier, har vi haft nogle rigtig hyggelige aftener.
     Uforståeligt er der også overskud, der går til Sundsejladsen. Tak for det gode initiativ.
     Da der også er nogle heftige diskussioner om kapsejladsregler m.m. har vi talt om at afholde regelkursus i vinter. Vi håber at det kommer op at stå.

Duelighedssejlads
     Lørdag den 4. oktober afholdes duelighedssejlads. Konkurrencen består i at sejle en rute igennem 2 gange på samme tid pr. gennemsejling. Alle kan deltage, også joller er velkommen. 
     Der er fin gevinst til sejlbåde og til motorbåde/joller. Da det er en hyggelig formiddag, inden vi skal til standerstrygning og gule ærter, håber vi på at mange både vil deltage i sejladsen. 
     Der er skippermøde kl. 10.00 i klubhuset.

Vel Mødt.
Torben Petersen
motorbådsudvalget


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen