Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Indvielse af servicebygning
Formanden, Jørgen Eriksen, har ordet den 27. maj 2001.
Formandens indvielsestale
     Det er med stor glæde, jeg byder jer velkommen til indvielse af vores servicebygning, som står klar til ibrugtagning.
     Det er en dag vi har ventet på med længsel, fordi det er nu sejlsæsonen starter, og det jo er bygningens formål, at være servicebygning for vore egne medlemmer, men sandelig også for vores gæster.
     Servicebygning er det, fordi det ikke bare er bad og toilet. Bygningen kommer også til at indeholde vaskemaskine, tørretumbler, puslebord, foruden handicapvenligt toilet og teknikrum til at styre varme og varmt vand til Cafe Lagunen, og vores kommende udvidelse af klubhuset.
     Det skal også nævnes, at en stor del af det varme vand, vil komme fra solvarme.
     Jeg er sikker på, at vi kan blive enige om, at det er et rigtig flot resultat vi har nået. Årsagen til at det overhovedet har kunnet lade sig gøre, er mange. Det startede med salget af vores forhenværende bad- og toiletbygning, som gik hen og blev til rejepilleri, og som i øvrigt har skabt arbejdspladser her på havnen. Provenuet af dette salg, som Sakskøbing Kommune lod tilgå Guldborgland Bådelaug, som kompensation for det vi mistede, var vores startkapital. Desuden har EU mål 2 midler og en hel del af vore egne midler udført resten.
     Og selvom det er kvalitetsbyggeri, så er det alligevel prismæssigt opført i økonomiklassen.
     At det har kunnet lade sig gøre skyldes flere faktorer:
     For det første skal den lokale tømrermester, Michael Tambour, og hans medarbejdere, som har stået for opførelsen af huset, have ros for at have udført et rigtig godt og ansvarsfuldt stykke håndværk, hvor der samtidig er taget mest muligt hensyn til, at vi trods alt kun er en lille forening.
     For det andet har mange gode kræfter i foreningen ydet en kæmpe indsats for projektet. Jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal yde alle en retfærdig tak for hjælpen, og navne tør jeg ikke nævne, for så risikerer jeg at glemme nogen. Men der er naturligvis nogle som har trukket de helt store læs.
     Tak til alle. Uden jer havde det ikke kunnet lade sig gøre.
     Vi glæder os til den kommende sæson og til at møde glade og tilfredse sejlere her på havnen.
     Jeg vil nu give ordet til borgmester Kaj Petersen, som vil forestå selve indvielsen, hvorefter vi byder på et lille glas i klubhuset. Værs'go' til borgmesteren.

Jørgen Eriksen
formand

 
Jørgen Eriksen foran den røde snor i det flotte indgangsparti
 
En talrig medlemsskare lytter til formandens ord
 
Borgmester Kaj Petersen klipper den røde snor
 

Ved den efterfølgende forfriskning i klubhuset ses Cextin Jørgensen, som købte vores toiletbygning og byggede den om til rejepilleri, borgmester Kaj Petersen, som solgte og gav pengene videre til bådelaugets formand, Jørgen Eriksen, som brugte dem som startkapital til opførelse af den nye servicebygning I dagens anledning havde borgmesteren en indvielsesgave med fra byrådet: En vejrstation. Det er snart mange år siden vi havde en vindmåler på det gamle klubhus, så vejrstationen er en velkommen fornyelse, som vi forhåbentlig finder et godt sted at placere.
Fotos: Jørgen Eriksen og Jørgen Bojesen

 
 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen