Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Orientering vedrørende byggeriet af den nye baderumsbygning
Den ekstraordinære generalforsamling den 6. april 2001. Af Michael Tambour.
 Modstræbende byggeformand
     Da den øvrige bestyrelse bad mig om at stå for byggeriet sagde jeg først nej, fordi det godt kunne se ud som om, at nu skulle jeg, tømreren, til at lukrere på bådelauget. Ved nærmere eftertanke kunne jeg godt se, at skulle vi ud og engagere en arkitekt samt indhente tilbud, ville vi ikke kunne holde os inden for det budgetterede beløb. Vi valgte derfor at se stort på eventuelle rygter og bare gå i gang.

Byggegrund på blød havbund
     Vi nedsatte et byggeudvalg og vores første bekymring bestod i, om vi nu kunne få et fundament til at holde på denne her gamle strandbund som det jo egentlig er. Men for 6 flasker rødvin fik vi en ingeniør til at lave nogle beregninger og det endte med, at vi kort fortalt, støbte en stor armeret betonflise som huset skulle stå på. Senere blev der lagt varmeslanger ud, således at vi får varme i gulvet i baderummene.

Indkøb med rabatter til bådelauget
     Alt imens alt dette stod på blev der indhentet tilbud på materialer til selve huset. Hvis der er nogen som tror, at jeg har tjent på disse materialer, så er det forkert. Regningerne er gået direkte fra leverandører til bådelauget med de påførte rabatter. En del materialer købte vi på Sjælland, hvor vi yderligere sparede 17.000,- kr. i forhold til det i forvejen billige tilbud fra trælasten.

Materialer og indretning
     Huset står nu beklædt med sibirisk lærk og pap på taget, så det er i overensstemmelse med lokalplanen. Indvendigt er huset beklædt med baderumspaneler, som dels er en billig løsning, dels er yderst velegnet til formålet. Ovenlyset valgte vi først og fremmest for at give lys til rummet, men også for at ventilere rummet for dampe og andre "lugte". Herved sparede vi så udgifter til ventilationsanlæg.

Flittige medbyggere
     Undervejs havde vi behov for hjælp til lægning af fliser, malerarbejde, tagrender, el-arbejde, vvs m. m .
Oversigt
  1. Modstræbende byggeformand
  2. Byggegrund på blød havbund
  3. Indkøb med rabatter til bådelauget
  4. Materialer og indretning
  5. Flittige medbyggere
  6. Rygtesmederi
  7. Færdigt arbejde til 65% af normalprisen
  8. Nu skal vi videre

 

     Vi spurgte derfor nogle af medlemmerne om de havde noget imod at udføre deres pligtarbejde i vintermånederne, hvilket de ikke havde. Dette har sparet os for mange penge og vi er dem en stor tak skyldig for det arbejde, de har udført. Nogle har haft mange flere timer end de havde pligt til.

Rygtesmederi
     Midt i det hele opstod der desværre de ondskabsfulde rygter. Disse var især rettet mod formanden, kassereren og undertegnede. Vi valgte i første omgang at ignorere snakken, og så senere, hvis disse opstår igen, tage en alvorlig snak med rygtesmedene, da vi selvfølgelig synes det er helt urimeligt.

Færdigt arbejde til 65% af normalprisen
     Her til sidst kan jeg nævne, at vi spurgte en ingeniør om prisen på offentlige baderumsbygninger. Uden varmeanlæg regner man med en pris på kr. 15.000 pr. kvadratmeter + moms. Vi har bygget for omkring kr. 10.000 pr. kvadratmeter.

Nu skal vi videre
     Og lad os så ellers lægge de dårlige oplevelser bag os. Det skulle nødigt være bagstræbere og rygtesmede, der skal styre udviklingen her på havnen.
     Vi har et ønske om at få bygget til klubhuset, og det bestående trænger også til en omgang. Kom gerne med forslag og kritik, bare det er konstruktivt. Vi vil også gerne prøve at blive bedre til at informere noget mere.

Guldborg den 5. april 2001
Michael Tambour

Vi har et ønske om at få bygget til klubhuset, og det bestående trænger også til en omgang. Modelfoto: Niels N Christensen


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen