Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Bestyrelsens redegørelse vedr. klubhusbyggeri
Før ekstraordinær generalforsamling 14. oktober 1999
Toiletbygningen sælges
     Indkaldelsen til ekstraordinær generalforsamling skal ses på baggrund af, at vor lokale erhvervsfisker og medlem af bådelauget - Cextin Jørgensen - har rettet henvendelse til Sakskøbing Kommune med henblik på at købe den nuværende toiletbygning på havnen.
     Det er Cextins hensigt at indrette denne bygning til et rejepilleri, og naturligvis er Sakskøbing Kommune særdeles interesseret, da projektet formodes at kunne skabe 5-6 arbejdspladser i Guldborg, hvilket området jo ikke har været forvænt med i de senere år.
     Bestyrelsen finder Cextins initiativ positivt, idet en sådan virksomhed må formodes at bidrage til at Guldborg havn bliver mere attraktiv at besøge.

Finansiering af ny toiletbygning .
 
    Sakskøbing Kommune har stillet bestyrelsen i udsigt at nettoprovenuet fra salget af toiletbygningen - ca. kr. 370.000 - vil blive overdraget til bådelauget til hjælp til at bygge nye toilet- og baderum.
     Samtidig fik bestyrelsen oplysning om, at der var nogle ubrugte Mål-2 midler fra EU tilbage, og der blev skyndsomst udarbejdet en ansøgning. Vi har for få dage siden fået positivt svar på denne ansøgning, idet vi er blevet tildelt et tilskud på kr. 325.000.
     Det vil sige, at vi p.t. råder over et kontant beløb på ca. kr. 700.000 til at bygge for, og da bestyrelsen sideløbende undersøger øvrige tilskudsmuligheder, har vi tillid til, at vi kan opnå yderligere midler.

Flere muligheder
     Projektet kommer særdeles belejligt for Guldborgland Bådelaug, idet det giver os mulighed for at få løst nogle presserende problemer samtidigt, nemlig:

  1. En ny bygning med baderum og toiletter vil blive opført i tilslutning til vort eksisterende klubhus/Cafe Lagunen, og tænkes indrettet med bl.a. vaskemaskine og tørretumbler for medlemmer og gæstesejlere. 
  2. Det giver os mulighed for at udvide klubhuset til ca. det dobbelte areal, hvilket må siges at være nødvendigt.
  3. Der er p.t. 134 medlemmer af Guldborgland Bådelaug, og da vi ved standerhejsningen i foråret så 74 fremmødte, måtte vi samtidig konstatere, at der absolut ikke kunne være flere i det eksisterende klubhus. 
  4. En meget tiltrængt renovering af facader og vinduer i det eksisterende klubhus. 
  5. Indretningen af det nye store klubhus giver ved brug af foldevægge flere muligheder for både medlemmernes brug og udviklingsmuligheder for Cafe Lagunen.

Café Lagunen helårsåben
 
    Det er jo ingen hemmelighed, at Lagunen's succes i den første sæson har givet Karina og Skipper voldsomme pladsproblemer.
     Da det er bestyrelsens indtryk, at både medlemmer og gæster i og på havnen har været meget tilfredse med serviceniveauet, er det bestyrelsens indstilling, at vi skal imødekomme deres ønsker i videst muligt omfang - herunder at holde helårsåbent.

Cextin Jørgensen vil købe vores toiletbygning

 

 

 

En ny bygning med baderum og toiletter vil blive indrettet med bl.a. vaskemaskine og tørretumbler

 

 

 

Café Lagunen har for få siddepladser under tag


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen