Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Standernedhaling
01.10.11
 
Formanden kunne i sin nedhalingstale afsløre, at Søfatsstyrelsen har forkastet kommunens stærkt reducerede broåbningstider. Foto: Niels Nordby Christensen

Formandens nedhalingstale
     Det vi markerer i dag er som bekendt afslutningen på sejlsæsonen og dermed også på sommeren; mærkeligt fordi sommeren nærmest ikke har været her før end i dag. Måske bliver den 1. oktober årets varmeste dag, Vi har så været heldige med vejret en gang i år.
     Selv på så god en dag som i dag, kan vi se at dagene bliver kortere og vi må finde nye aktiviteter i forhold til at sejle, men heldigvis har vi mulighed for at mødes vinteren igennem.
     Fra bestyrelsens side bliver der taget initiativ til et vinterprogram og hvis nogen af jer har ideer til arrangementer, vil vi meget gerne høre fra jer. Vi har jo set tidligere, at der er rystet en god ide ud af ærmet.

Knapt havde formanden afsluttet sin tale, før medlemmerne kastede sig over kødgryderne. Foto: Niels Nordby Christensen

     Som turistsæson må vi erkende at det har været den dårligste sæson i meget lang tid. Det er der sikkert ikke mange, der er overrasket over, for sommerens vejr, eller nærmere regnvejr, gjorde det til en fugtig affære at være sejler. Men intet er så galt, at det ikke er godt for noget: Det kan så samtidig give os et håb om fremgang i antallet af gæstesejlere til næste år.
     Igen i år holdt vi Guldborg Visefestival og selve arrangementet gik rigtig godt, god musik, hjælpende hænder og godt humør, men da publikum i år skulle betale for at komme ind, svigtede tilgangen. Samtidig var de sidste dage op til festivalen præget af det dårlige vejr, sådan at sejlerne heller ikke havde mulighed for at komme frem. Vi havde ellers forsynet samtlige lystbåde på Lolland, Falster og Sydsjælland med en lille flyer om arrangementet.

     Heldigvis har både Baltic Sailing og Guldborsund Kommunes kulturforvaltning, stillet ekstra tilskud til rådighed, sådan at det økonomisk kan nulstilles.
     Der har igennem året været meget snak om ændrede tider af Guldborgbroen. Kommunen skulle spare 600.000 kr. på driften, hvilket førte til, at man ville reducere åbningstiden meget væsentligt.
     Alle de bådklubber der ligger i omegnen protesterede hver især, det gjorde også L.F. Havnenetværk samt Baltic Sailing, hvilket betyder at der kom rigtig mange indsigelser.
 
De velsmagende gule ærter med flæsk samt medister- og røde pølser var tilberedt af Birte Pawlik og Erik Staal. Foto: Niels Nordby Christensen

     Søfartsstyrelsen er den instans der skal godkende den slags begrænsninger i sejladsen og den har afvist kommunens forslag om begrænsning af åbningstiden, bl.a. med henvisning til at kommunen ikke har forhandlet med de involverede parter, altså sejlerne, klubberne og organisationerne.
     Det er derfor ikke sikkert at kampen om åbningstiderne er vundet på langt sigt, men vi vil fremover blive hørt, inden der tages nye initiativer til begrænsninger. Indtil videre er der altså ingen ændring.

Da spisningen var overstået i det meget hede klubhus, søgte medlemmerne uden for i det fantastiske sensommervejr. Foto: Niels Nordby Christensen

     Til slut vil jeg her sige tak til alle der har gjort en positiv indsats for klubben, tak til alle, der stillede sig til rådighed til visefestivalen
    Jeg vil nu bede flagholdet om at nedhale standeren som tegn på at sejlsæson 2011 er slut.
     Tak for sæsonen. Så er der gule ærter i klubhuset!

Jørgen Eriksen
formand

 

 
Duelighedssejlads i strålende sol og meget svag vind
01.10.11

< Erik Beske i "Bonnie" fik til sin egen overraskelse en flot 2. plads...

> ... men måtte dele æren med Niller i "Søs", som også modtog en 2.-præmie for at have opnået nøjagtig samme tid.

Tekst og foto: Niels Nordby Christensen

     
< Alle blev dog slået af Søren Wiil i "Mischa". Han fik foruden 1.-præmien overrakt vandrepokalen til indgravering.

> Resultatlisten for duelighedssejladserne 2011

Plac.

Forsk.

Fartøj

1

2 sek. Mischa, Søren Wiil
2 3 sek. Søs, Niels Georg Jensen

2

3 sek. Bonnie, Erik Beske

4

4 sek.

Aurora, Erik Andersen

5 9 sek. Jazzanni, Ole Jensen
6 33 sek. Jolle, Torben Petersen
7 34 sek. Raptus. Henning Jensen
8

35 sek.

Maniana, Lars Nordstrøm

9 51 sek. Thetis, Jens Ove Christensen

Jørgen Bojesen, tidtager
Stefan Pommer, sejladsudvalget


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen