Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

07.05.10  
Standerhejsning i meget køligt forårsvejr
med formandstale og kogte sild
 
Hejseholdet, Jørgen Bojesen og Stefan Pommer samt børn, stod klar mens formanden talte bag laugets nyerhvervelse på 2,3 t. Fotos: Niels Nordby Christensen

Velkommen til standerhejsning
     Hvert forår, når vi står her for at hejse standeren som tegn på at sejlsæsonen er startet og at det gerne snart må blive sommer, er der efterhånden også blevet tradition for at prøve på at påvirke vejrguderne, så hvis de samme vejrguder gider lytte i år, vil jeg be' om at få skruet lidt mere op for varmen. En-cifrede temperaturer langt ind i maj måned rækker ikke.
     Som altid står vi her med forventninger til sommeren, og i år har vi grund til særlige forventninger.

De mange fremmødte lyttede opmærksomt i varmt overtøj og hænderne dybt begravet i lommerne.  Fotos: Niels Nordby Christensen

Visefestival og Havnens Dag
     De der var med til generalforsamlingen oplevede at vi samme aften fik negativt svar på en ansøgning fra noget der hedder Fiskeri Aktions Gruppen - også kaldet FAG - vedr. økonomisk støtte til at holde en visefestival og en havnens dag.
     Vi har nu været hen over forskellige andre muligheder og er vendt tilbage til samme FAG, med en omformulering af vore Ønsker om støtte, og har nu fået OK. Dermed har vi foreløbig samlet ca. 100.000 kr. til formålet.

De forfrosne laugsmedlemmer trak hurtigt ind i varmen og bænkedes om langbordene  Fotos: Niels Nordby Christensen

     Jeg kan derfor oplyse at der er visefestival den 24. juli, med masser af god visesang og havnens dag den 25. juli, med mulighed for at publikum kan komme til at prøve forskellige både som kano, kajak, joller, vindsurfer samt muligvis kitesurfere og vandcykler m.m.
     Der vil være maritimt loppemarked og vi forsøger også at finde noget underholdning for børn.

     Hvis nogen vil lægge båd til at sejle en tur med evt. landkrabber, vil jeg gerne høre om det, det gælder både motor- og sejlbåde. Da der ikke er tale om sejlads mod betaling, er der ikke særlige krav fra Søfartsstyrelse og andre myndigheder, så alle kan i princippet deltage.
 

Bro 4's festudvalg havde kreereet denne udsøgte bordpynt. Foto: Claus Pedersen

Vi glæder os derfor til en aktiv sommer hvor de nye ideer skal afprøves, samtidig appelerer vi til at I som medlemmer støtter op om arrangementet.

Broformand Niller og hans køkkenhold fra bro 4 havde travlt med at tilberede de kogte og spegede sild, pålægsfadene og røde pølser til de ca. 40 tilstedeværende laugsmedlemmer. Fotos: Niels Nordby Christensen

     Hvis der skulle være nogen der ikke har lagt mærke til det, vil jeg gerne gøre opmærksom på vort nye vartegn, dette godt 2 tons tunge anker, som er skænket os i løbet af vinteren, og foreløbig anbragt som I ser. Tak til alle der har været med til at få det på plads.

Traditionen tro uddelte kassereren, Jørgen Bojesen, klubstandere til sæsonens 5 hurtigste afgiftsindbetalere. Henning Wilshusen indtog førstepladsen. Fotos: Niels Nordby Christensen

     Med ønsket om at alle der sejler ud fra Guldborg Havn må komme velbeholdne tilbage igen, vil jeg ønske god vind til alle og samtidig bede hejseholdet om at sende standeren til tops. 3 gange hurra.


Jørgen Eriksen


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen