Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Indbygget søgemaskine
30.11.01
Hjemmesidejunglen
     Med ca. 450 enkeltsider på hjemmesiden www.guldborg-havn.dk er det svært for medlemmer og andre interesserede at finde rundt i junglen - hvis man ikke holder sig ajour ved flittige besøg.
     Alene de 5 årgange af LaguneNyt er af et sådant omfang, at mange sikkert ville anbefale en sletning fra en ende af.

Hvorfor ikke slette alt det gamle?
     Det er imidlertid en dårlig løsning, idet mange LaguneNyt-sider er indbyrdes forbundet med henvisninger til hinanden i form af hyperlink.
     Samtidig tjener de som dokumentation vedr. vores fælles fortid, så "gamle" medlemmer kan opfriske hukommelsen og nye kan få en fornemmelse af, hvordan Guldborgland Bådelaug har udviklet sig til en ikke ubetydelig forening, som adskillige gerne vil være medlem af.

Hvad er en søgemaskine?
     Internettet er blevet sammenlignet med et ufatteligt stort bibliotek, hvor bibliotekarerne er gået hjem, har smidt bøgerne i én stor bunke og kastet kartotekskortene ud af vinduet.
     En søgemaskine kan råde bod på dette ved at indlæse alle forekommende ord på alverdens hjemmesider og oprette en alfabetisk ordnet oversigt (en database) over disse ord.
     Det er selvfølgelig en uoverkommelig opgave, så derfor nøjes de store søgemaskiner med at besvare hyppigt forekommende forespørgsler.
     De crawler rundt for at finde svaret både nat og dag, gemmer det og smider det først ud igen, hvis der skulle dukke et endnu bedre svar op senere.

Vores egen søgemaskine
     Helt sådan er laugets søgemaskine ikke indrettet. Den skal jo "kun" holde øje med 450 sider med et beskedent antal ord, som det er overkommeligt at samle op - alle sammen
    Rent fysisk ligger vores database på en server hos www.atomz.com et sted i USA. Det tog en halv snes minutter at få hele indholdet af vores hjemmeside læst ind - og så er de Interne sider endda ikke med. Derovre kender de jo ikke vores brugernavn og adgangskode.
     Den er gratis, indtil vi overskrider et sidetal på 500, så samarbejdet ophører nok i løbet af 2002!
     Jeg indsætter den på strategiske steder, hvor der kunne være behov for det, f.eks. på forsiden og på de 5 nyhedsoversigter vedr. LaguneNyt.
 

  

     Prøv om den virker ved at udfylde rammen med et søgeord. Det er ikke så ligetil at få et entydigt svar. Ordet "formand" giver f.eks, 33 henvisninger, mens "pæleorm" kun giver 13 henvisende sider.
     Internetholdet indleder i øvrigt fra mandag den 3. december et kursus, dels i betjening af vores egen søgemaskine, dels af de internationale, f.eks. Google, Jubii, Yahoo og Kvasir.

Hilsen Niels N Christensen
webmaster


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen