Guldborgland Bådelaug     - laugsnyheder 1997-2015


Forsiden
Årgang 2015
Årgang 2014
Årgang 2013
Årgang 2012
Årgang 2011
Årgang 2010
Årgang 2009
Årgang 2008
Årgang 2007
Årgang 2006
Årgang 2005
Årgang 2004
Årgang 2003
Årgang 2002
Årgang 2001
Årgang 2000
Årgang 1999
Årgang 1998
Årgang 1997
Medlemsliste

 
Årsberetning
, festudvalget
ved Erik Staal, 3. marts 1997

Standerhejsning
     Standerhejsningen 5. maj skete som vanligt i strålende sol. Formanden bød velkommen til den nye sæson og efter at standeren var sat, udbragtes et leve for bådelauget.
     Derefter samledes man traditionen tro om de kogte sild som en hyggelig opstart på den foranstående sæson. 46 medlemmer deltog, og der var som altid god stemning med musik og sang.
     Efter spisningen tog adskillige hul på sæsonen med en tur på vandet.

Skt. Hans
     Skt. Hansfesten var igen i år planlagt med bål og musikalsk underholdning af spillefolk fra det sydsjællandske. De spillede irsk inspireret folkemusik og bragte stemningen op i højderne.
     Vi havde til lejligheden tændt op i flere store grill-tønder, og folk stegte deres medbragte kød. Det var en vellykket form, som mageligt kan gentages en anden gang.
     Desværre er der sjældent ret mange medlemmer, der deltager i Skt. Hansfesten. Hvorfor mon?

Standernedhaling
     Standerstrygningen oprandt d. 6. oktober. Da vi ankom til havnen for at sejle pålidelighedssejladsen opdagede vi, at der var gået kludder i kommunikationen mellem bro III's folk, som havde ansvaret for dette arrangement.
     Det lykkedes alligevel at få dækket bordene og få lavet de gule ærter; men det var synd for de få folk fra bro III, som fik alvorlig travlt og ikke nåede på vandet.
     For at undgå en gentagelse af fadæsen foreslår jeg, at sætte navnene på broformænd op på opslagstavlen med angivelse af hvilke arrangementer, der påhviler deres bro i den kommende sæson. (Bedre forslag modtages med tak.)

Indhold
  1. Standerhejsning
  2. Skt. Hans
  3. Standernedhaling
  4. Afriggerfest

 

 

Afriggerfest
     Afriggerfesten 9. november forløb som vanligt med spisning af den forudbestilte mad; men desværre uden den også forudbestilte musik.
     Jeg havde aftalt datoen med Katja og Curtie i god tid, men de havde misforstået aftalen og dukkede ikke op. Jeg har gennem mange år arbejdet sammen med Curtie om musikalske aftaler, og jeg har aldrig oplevet, at han svigtede en aftale.
     Jeg er ikke ude på at lægge skylden fra mig, for havde jeg ringet og tjekket vores aftale, var dette ikke sket, så var de nemlig kommet; de havde ikke andre aftaler for den aften. Jeg skal overbringe den dybeste beklagelse for det skete fra Curtie og Katja.
     Efter sigende (jeg var ikke selv til stede) lykkedes det alligevel at redde aftenen. J. W. Carlsen havde spillen med og ledede fællessangene.
     Aftenen forløb fint med at man i stedet fik snakket sammen og hyggede sig på den vis. De, desværre også denne aften for få fremmødte, havde trods alt haft en fin aften.

Festudvalget
Erik Staal


 


Steen Hovard, formand
John H. Arildsen, næstformand
Preben Kristensen, kasserer
Niels Bach sekretær

Guldborgland Bådelaug
Guldborgvej 352
4862 Guldborg

Til forsiden

Forening for bådejere
 i Guldborg Havn.
Stiftet 1974

Websiden formidler kontakt
mellem laug og medlemmer.
Copyright © 2000-2015 
Niels Nordby Christensen